"Има строги мерки във Белгия, но няма паника. В случая

...
"Има строги мерки във Белгия, но няма паника. В случая
Коментари Харесай

Джамбазки: Паниката е навсякъде, и в Америка хората разграбват тоалетна хартия ВИДЕО

"Има строги ограничения във Белгия, само че няма суматоха. В случая тя ще бъда най-лошият ни консултант. Важно е да се съблюдава персоналната хигиена, да се пазят възрастните хора и тези, които имат хронични болести, и да не се поддаваме на суматохата.

Това е най-важното. Така е проведен и животът в Белгия. Няма суматоха по улиците, затворени са увеселителни заведения, само че работят аптеките, магазините. Социалният живот не е спрял ", съобщи в ефира на "Плюс-Минус във връзка ковид евродепутатът Ангел Джамбазки, който се намира в Брюксел.

"Факт е, че Европейската комисия стартира да осмисля това, което би трябвало да прави. Реакция на Европейски Съюз и реакцията на националните страни - доста е показателна разликата сред тях. Докато страните, измежду които и България, доста бързо взеха ограничения, Еврокомисията до през вчерашния ден предупреждаваше, че няма ужасно и няма проблем.

От през днешния ден към този момент те трансформираха това свое виждане и най-накрая затварят външната граница на Европейски Съюз. В решението написа неотложно. Всички страни би трябвало да го приложат неотложно. България към този момент го приложи.

Ние имаме три външни граници - с Турция, Сърбия и Северна Македония, те към този момент са затворени. Разбрах, че ще има коридори за хранителни артикули, медикаменти, както и за пътешестване на лекари или по работа. Вероятно ще бъдат затворени границите за туристически пътувания и разходки ", изясни той.

"Една доста значима категория би трябвало да споменем и подкрепим - интернационалните водачи. Ако не доставят пратките, консумативите и медикаментите, даже лекарите няма да могат да лекуват.

Много от тях се свързаха с мен и предложиха доста и рационални оферти. Паниката е на всички места. И в Америка хората разграбват тоалетна хартия. Това е на всички места. Решението на Съвета на Европейски Съюз е за основаване на бързи коридори, през които да минават камионите със артикули, които бързо се скапват, са животоспасяващи или са от първа нужда ", съобщи евродепутатът.

Той допусна, че ще отнеме няколко дни, с цел да намалее напрежението по границите и да се изтеглят колите с жители, тръгнали на път.

"Доколкото ми е известно през днешния ден беше изтеглен и последния ескорт с български жители, които не са по работа, а са тръгнали на път. Смятам, че до няколко дни обстановката по границите ще се успокои ", счита още Джамбазки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР