Има странни градове в света, за които е трудно да

...
Има странни градове в света, за които е трудно да
Коментари Харесай

Няма да повярвате – в този град никой не умира

Има странни градове в света, за които е мъчно да повярваме, че съществуват. Град Longyearbyen, Свалбард, е едно от най-северните селища в света и място, където публично не можете да умрете. Мразовитият климат предотвратява разлагането на мъртвите тела, по тази причина останките се транспортират до континентална Норвегия със аероплан.

Щатът Мичиган в Съединени американски щати е мястото, където можете да намерите град Ад, (Hell - от англ., бел. ред). Туристите се снимат пред табелата " Добре пристигнали в пъкъла " и си купуват гаранционни документи за 1 кв. инч от земята в Ада за 6.66 $.

Slab City е град в Калифорния, където хората живеят в ремаркета и колиби без течаща вода, ток и адреси, само че и без налози и наеми. Целият град Уитие, Аляска, се помества в постройка на 14 равнища на някогашен боен обект. Тук живеят 220-те поданици и се обитават магазини, полицейски сектор, болница, черква.

Neft Daşları, Oil Rocks, е промишлен град в Азербайджан. Намира се на железни платформи в намерено море, над петролно поле. 2000 души работят тук на смени.

Град Setenil de las Bodegas в Испания притегля туристи от целия свят - евентуално тъй като е вграден в голяма базалтова канара.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР