Има страхове за екологична катастрофа в Източно китайско море, след

...
Има страхове за екологична катастрофа в Източно китайско море, след
Коментари Харесай

Горящият втори ден танкер край Шанхай може да се взриви

Има страхове за екологична злополука в Източно китайско море, откакто от горящия втори ден петролен танкер, който в събота вечерта се сблъска с товарен транспортен съд покрай Шанхай, продължава да изтича гориво. Китайските управляващи обявиха за заплаха от детонация и поглъщане на плавателния съд, съобщи ББС в понеделник.

Спасители са се пробвали да стигнат до танкера, само че се наложило да се върнат поради токсичните облаци, сподели транспортният министър на Китай.

Екипажът от 30 иранци и двама бангладешци продължава да се търси, само че интернационалната акция към този момент няма триумф.

Открито е било една тяло, за което се счита, че може да е на член на екипажа на иранския танкер, който превозваше 136 хиляди т недопечен нефт, когато се удари с регистриран в Хонконг товарен транспортен съд, пренасящ зърно.

Вторият кораб няма доста вреди, а неговият 21-членен екипаж е бил избавен бързо след случая..

Причината за удара остава неразбираема.

Откритото тяло е изпратено за идентифициране в Шанхай, заяви Мохамад Растад, началник на иранската пристанищна и морска администрация.

Противопожарни и избавителни екипи се пробват да открият надзор над пожара и да открият 32-амата членове на екипажа.

Самолет от американските Военноморски сили " Боинг П-8A Посейдон " се е включил към интервенцията за търсене и избавяне на моряците от танкера, плаващ под панамски байрак, съобщи ДПА.

След конфликта, станал на към 300 км източно край Шанхай,, в издирването на екипажа на иранския танкер се включват осем китайски плавателни съда, един южнокорейски транспортен съд и хеликоптер. Американският боен аероплан е обследвал безуспешно повърхност от към 3600 квадратни морски благи и се е завърнал в базата си на японския остров Окинава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР