Има специално място в Ада за всеки чужд лидер, който

...
Има специално място в Ада за всеки чужд лидер, който
Коментари Харесай

Цитат на деня: В Ада има специално място за Джъстин Трюдо

" Има особено място в Ада за всеки непознат водач, който прави подли дипломатически ходове по отношение на президента Доналд Тръмп и се пробва да му забие нож в гърба в края на срещите. Това направи предателят Джъстин Трюдо с тази сензационна конференция. Това направи слабият, непочтен Джъстин Трюдо ".

Това сподели комерсиалният консултант на Тръмп Питър Наваро – следващата подигравка от страна на Белия дом към Канада след провалената среща на Г-7 този уикенд.

Тръмп си потегли преди края на фолума в канадския град Шарлевоа, с цел да се приготви за срещата в Сингапур със севернокорейския деспот Ким Чен Ун във вторник. Вече отвън Канада той се ядоса на изявление на канадския хазаин - премиера Джъстин Трюдо, отхвърли се от към този момент контрактувания финален документ и заплаши с нови наказателни мита против автомобилната промишленост.

Бомбастичното изказване на президента торпилира нежния консенсус в комерсиалния спор сред Вашингтон и съдружниците му, разяснява " Ройтерс ".

В заключителната си конференция Трюдо сподели, че в отговор на наложените от Съединени американски щати наказателни мита за канадските стомана и алуминий страната му ще наложи ответни търговски ограничения на 1 юли. Според него е " унизително " обяснението на Тръмп да наложи митата за отбрана на националната сигурност.

" Със страдание, само че и с безспорна неотстъпчивост и изясненост продължаваме напред с ответните ограничения на 1 юли. Канадците са възпитани и рационални хора, само че и няма да позволим да ни изблъскват. " От кабинета му обясниха по-късно, че думите не съдържат нищо, което Трюдо да не е казвал до момента обществено или в частни диалози с Доналд Тръмп.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР