Има спешна нужда от прилагане на всеобхватни и значими реформи“

...
Има спешна нужда от прилагане на всеобхватни и значими реформи“
Коментари Харесай

Ердоган: Съдбата на човечеството не бива да бъде оставена на милостта на няколко държави

Има незабавна потребност от използване на „ всеобхватни и значими промени “ в Организация на обединените нации, като се стартира с преструктурирането на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред Общото заседание на организацията.

„ Видяхме какъв брой неефективни са съществуващите световни механизми по време на тази рецесия. Беше явно, че лиши седмици, даже месеци, до момента в който Съветът за сигурност – най-важният орган за взимане на решения на Организация на обединените нации, включи пандемията в своя дневен ред. По този метод още веднъж видяхме верността на тезата „ че светът е по-голям от пет страни “, за която аз се застъпвах години наред от тази естрада “, сподели Ердоган, представен от Анадолската организация.

Той съобщи, че ориста на човечеството не може да бъде оставена на милостта на стеснен брой страни.

„ Трябва да предоставим на Съвета по-ефективна, демократична, транспарантна и отчетна конструкция и действие. По същия метод, ние би трябвало да укрепим Общото заседание, което отразява общата съвест на интернационалната общественост “, прикани турският президент.

„ Турция е в челните редици на напъните за битка с пандемията в Г-20, Тюркския съвет, Организацията за ислямско съдействие и други платформи ”, сподели той и акцентира, че Анкара е предоставила помощ на 146 страни при започване на пандемията.

Ердоган сподели, че коронавирусната рецесия е повлияла неподходящо на динамичността на споровете по света и е нараснала уязвимостта на хората в света.

„ Съжаляваме, че апелът на генералния секретар на Организация на обединените нации за световно филантропично преустановяване на огъня, който също подкрепихме, не даде съответни резултати “, съобщи той.

По мотив войната в Сирия Ердоган сподели, че раздраната от гражданската война страна „ продължава да съставлява опасност за сигурността и стабилността на нашия район “.

Той сподели още, че интернационалната общественост не може да откри „ непрекъснато решение на сирийския въпрос, без да одобри същото кардинално отношение и решителна позиция против всички терористични организации “.

„ За всички нас би трябвало да бъде приоритет да разгадаем спора в Сирия въз основа на пътната карта, утвърдена в Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Днес страни като Турция, които са дом на максимален брой бежанци, избавят достолепието на цялото човечество, до момента в който някои страни, в това число някои европейски страни, за жалост нарушават правата на бежанците и търсещите леговище “, твърди Ердоган.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР