Има смисъл децата да се ваксинират, за да могат да ...

Има смисъл децата да се ваксинират, за да могат да

Проф. Доброслав Кюркчиев: Ваксините против COVID-19 пазят от смърт

Има смисъл децата да се имунизират, с цел да могат да посещават учебно заведение. Децата не боледуват тежко, има и изключения, несъмнено. В всеобщия случай няма драма да се имунизират децата, добави той пред Нова телевизия.

Той счита, че в случай че се стигне до заразяване и леко превозване на инфекцията, това не е проблем. „ Проблемът с ковид е неговата непредсказуемост. При огромна част, които не чакаме да има проблем, се основава подобен. Ако наличните ваксини ни пазят от тази непредсказуемост, от тези тежки протичания - аз считам, че това е добър вариант”, уточни проф. Кюркчиев.

Според неговите наблюдения той изясни, че хората се опасяват от РНК имунизациите, генетичните препарати. „ Смятам, че част от хората ще одобряват с повече доверие една обичайната ваксина. Аргументацията, че са нови, измислени в този момент, която не е вярна, няма да бъде съответна към тази обстановка. Някакъв контингент би приел някаква по-традиционна ваксина”, изясни проф. Кюркчиев.

Ваксините против ковид под формата на хапче и спрей, той разяснява по този начин: „ Дали този метод е по-ефективен - ще забележим. Така или другояче назалните спрейове в носа имат плюс, че работят локално. Няма данни към момента дали ще има дейно деяние. Перорални ваксини има - методът на постъпване на антигена може да бъде най-различен. Не можем да кажем авансово, че хапчето ще е по-добро от имунизацията, която се инжектира.

По думите му имунизацията би трябвало да бъде непринуден развой и по никакъв метод не би трябвало да има наложителен темперамент. „ Бих предложил третата доза на всеки. Нямам някакви опасения от имунизациите. Според мен те не са страшни, даже в противен случай - смятам ги за полезни”, съобщи той.

Източник: frognews.bg