Има случаи, в които бюджетът не ни позволява покупката на

...
Има случаи, в които бюджетът не ни позволява покупката на
Коментари Харесай

5 начина да ъпгрейднем евтината готварска печка

Има случаи, в които бюджетът не ни разрешава покупката на съвременна готварска печка с всички функционалности, които ни се желае да има, и нуждата ни притиска да се обърнем към евтините разновидности, с които обаче можем и да останем в идващите 10-15 години.

Ако евтината ни готварска печка към този момент не ни задоволява, само че към момента не е пристигнало времето да я сменим, ето какви решения за рационализация на модела можем да използван.

Боя за неръждаема стомана

Готварските печка от неръждаема стомана са по-скъпи, само че с изключение на модерния им и прелестен външен тип, който предават на всяка кухня, те се и почистват по-лесно и не оставят петна.
 Снимка 456216

Ако усетим потребността да подобрим актуалната си печка, би трябвало да проучим къде можем да намерим багра за неръждаема стомана, която можем да използваме върху няколко електроуреда.

Специално за готварската печка ще се нуждаем от такава багра за неръждаема стомана, която да е устойчива на високи температури. Трябва да отчетем и обстоятелството, че един-единствен пласт багра няма да е задоволителен, по тази причина ще би трябвало да поставим втори, а даже и трети пласт, според от цвета, който желаеме да реализираме - по-тъмен и ослепителен или по-светъл.
 Снимка 456209

Бутон за надзор на температурата

Ако печката ни не ни разрешава акуратен надзор на температурата и това ни пречи да приготвяш по-претенциозни ястия, тогава бихме могли да се поинтересуваме за бутон за надзор на температурата, който да подмени елементарния бутон на печката. Такъв бутон може да бъде поръчан от Kickstarter. Meld имат сензор за температура, който засича дали ястието е готово и по кое време би трябвало да се изпече по-силно или по-слабо. С приложение на смарт телефона се дават данните, от които се нуждаем, с цел да използван изцяло рецептата.

Термометър за фурна

Термометрите за фурна се създават от устойчиви на високи температури материали и се слагат вътре във фурната за по-голяма точност на температурата на готвене. Дори и да не можем да се радваме на фурна с електронни настройки и екран с точна температура, термометърът за фурни ще ни разреши настройването на онази температура, с която ястието ни най-после да се получи като на фотографията от рецептата.
 Снимка 456211
Силиконови килимчета за фурната

Моделите печки с съвременни технологии за самопочистване посредством изпаряване на вода или абсорбиращи мазнините пана могат да доближат до много пиперливи суми. Ако бюджетът не ни разрешава една такава фурна, можем да прибавим към фурната на обичайна си готварска печка чердже за печене, създадено от силикон, което е стабилно на високи температури и ще улесни почистването на печката. По този метод мазнината и ястието ще капят по килимчето и ще направи доста по-лесен процеса на почистване по-късно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР