Има символика в това, че последното заседание на НС съвпада

...
Има символика в това, че последното заседание на НС съвпада
Коментари Харесай

Виктория Василева: Беше грешка да издигаме Петър Илиев

" Има символика в това, че последното съвещание на Народно събрание съответствува с първия образователен ден. Все още всички имаме доста какво да учим. Надявам се да не повтаряме същите неточности в идващия парламент. Не остана време за ужасно доста неща - промени в секторите правораздаване, опазване на здравето, обучение. Партиите не можаха да излязат от предизборната си акция и да стартират прагматична работа. Съсредоточихме се върху това, което ни разделя и разграничава ", съобщи зам.-председателят на Народно събрание от ПГ на " ИТН " Виктория Василева.

В студиото на " България заран " тя уточни, че е формиран напълно нов устав за работа на Народното събрание, който е отдалечил същинската работа на комисиите към Народното събрание.

Взели сме си поучения за всичко, случило се дотук. Това е затворена страница за Има Такъв Народ. Така зам.-шефката на Народно събрание и секретар на партията на Слави Трифонов Виктория Василева постави завършек на проблема " Петър Илиев " и изясни в изявление пред " Дневник ", че подборът на проектовицепремиера и гласения за вътрешен министър плагиат е бил неверен. " Няма какво да ровим повече, беше неточност ", разкри Василева, само че предизвести, че залп рецензии е бил насочен и към новите лица, стартирани от Има Такъв Народ, " изключително във втория кабинет ".

" Не единствено той, само че и доста други не попадат в погледа напред на Има Такъв Народ ", отсече тя. От думите на заместничката на Тошко Йорданов стана ясно, че освен Петър Илиев няма да бъде стартиран повече като флагман на политиките на Дългия, само че и " доста други лица ".

Василева даде обещание, че методът при определянето на фигурите ще е друг. " Дано тези поучения да са си извлекли и останалите партии ", прикани тя. " Много е рано да се приказва за места, те се дефинират от хората, а не от социолозите ", добави тя и разгласи, че нямало социологическа организация, познала резултата от изборите.

Иначе Василева твърди, че Има Такъв Народ единствени си спазили обещанията и не са изменили на честността, подсигурили пред гласоподавателите. " Ще си бъдем такива, каквито сме били и до момента - шарени и същински ", добави тя.
По думите ѝ от изключителна значимост е бил признатият от 45-ото Народно събрание нов Изборен кодекс. Дал е друга основа на осъществяване на избори и различен вид легитимност на резултатите.

" 45-ото Народно събрание даде основа да спрем дебата за това дали са почтени или не българските избори. 46-ото Народно събрание свърши извънредно значима задача - актуализацията на бюджета. Без бюджет няма по какъв начин да действа нито един бранш на икономическия живот. Парламентът подсигури спокойствието на българските жители най-малко до края на тази година ", акцентира Василева пред Bulgaria ON AIR.

" Това, което се случва в последните дни, ми наподобява повече на предизборна акция, в сравнение с работа на народни представители. Парламентът се трансформира в наддаване кой ще обещае повече промени и кой е по-демократ от другите ", посочи още тя.

От Има Такъв Народ са безапелационни, че няма да се откажат от битката си партийната дотация да стане 1 лев. На този стадий не срещат схващане от останалите политически партии, регистрира Василева.

Според нея в идващия парламент би трябвало да се стартира с дебата за правосъдната промяна. Утре депутатите ще прегледат само Закона за Бюрото за отбрана на очевидци.

Василева разяснява и неносенето на маски в пленарната зала:

Имаше диспути дали в залата депутатите би трябвало да бъдат наложително с маски. От Министерство на здравеопазването споделиха, че това не влиза в кръга от местата, където е наложително носенето на маски. Не мисля, че това е най-големият проблем.

Според нея служебното държавно управление се е справило с някои неща, само че не е постигнало резултати с много други и е трябвало да успокои обстановката в страната.

" С провеждането на изборите се оправиха. Трябва да отдадем дължимото и на ЦИК ", означи тя.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР