Има силни доказателства, че е родена масивна - и се

...
Има силни доказателства, че е родена масивна - и се
Коментари Харесай

Учените откриха най-старата черна дупка и твърдят, че тя може да обясни мистериите на вселената

Има " мощни доказателства ", че е родена " солидна " - и се счита, че тежи сред 10% и 100% от масата на всички звезди в своята вселена.

NASA сподели, че черната дупка е била в ранен стадий на напредък, какъвто в никакъв случай до момента не е следен, което може да изясни по какъв начин са се образували някои от първите супермасивни черни дупки във Вселената.

< p> Откритията удостоверяват досегашните теории, че свръхмасивните черни дупки са съществували в зората на Вселената.

Учените считат, че Вселената е зародила преди 13,7 милиарда години, което значи, че приблизителната възраст на черната дупка е 13,2 милиарда години.

Черната дупка, открита в вселена, наречена UHZ1, е 10 пъти по-голяма от тази в нашия Млечен път, която е с диаметър 14,6 милиона благи.

Томас Кен Матингли: Астронавтът „ воин “, оказал помощ за спасяването на екипажа на Аполо 13, умря

Какво е черна дупка?

Черните дупки са райони в космоса, където голямо количество маса е събрано в дребен размер.

Това основава гравитационно привличане, толкоз мощно, че даже светлината не може да избяга.

НАСА сподели: „ Това изобретение е значимо за разбирането по какъв начин някои свръхмасивни черни дупки могат да доближат колосални маси скоро след Големия гърмеж.

„ Те се образуват непосредствено от колапса на солидни облаци от газ, създавайки черни дупки с тегло сред към 10 000 и 100 000 слънца? Или те идват от детонации на първите звезди, които основават черни дупки, тежащи единствено сред 10 и 100 слънца? "

Обяснявайки разликите сред черните дупки, съавторът на публикацията Nature Astronomy, Анди Гулдинг, сподели: „ Има физически ограничавания за това какъв брой бързо черните дупки могат да порастват, откакто се образуват, само че тези, които се раждат по-масивни, имат преднина.

„ Това е като засаждане на фиданка, което лишава по-малко време да прерасне в дърво в цялостен размер, в сравнение с в случай че започнете единствено със семе. "

Прочетете още:

Приямвада Натараджан, който взе участие в изследването, оповестено в Nature Astronomy, споделя: „ Просто е доста рано във Вселената да бъде подобен колос. “

Тя също по този начин сподели: „ Смятаме, че това е първото разкриване на „ прекалено черно дупка " и най-хубавото получено до момента доказателство, че някои черни дупки се образуват от солидни облаци газ.

" За първи път виждаме къс стадий, в който супермасивна черна дупка тежи почти колкото звездите в своята вселена, преди да изостане. "

Изследователите са употребявали композиция от галактическия телескоп Джеймс Уеб на НАСА и рентгеновата обсерватория Чандра на НАСА, с цел да открият черната дупка.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР