Има си план на правителството и там е написано, кога

...
Има си план на правителството и там е написано, кога
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Този път мерките са като удар с рапира - удрят точно там, където и когато трябва

Има си проект на държавното управление и там е написано, по кое време идва Етап 4 (тоталният локдаун). Това, което преброявам е, дали ще се доближи до такава степен. Засега сметките демонстрират, че с малко ваша помощ може да не се доближи. Няколко области може и да влязат краткотрайно на Етап 4, само че в случай че това стане, то ще е за малко.

Няма да бъдат достигнати чудовищните стойности на болни, предсказани ви от други анализатори. Този път ограниченията са като удар с рапира - удрят тъкмо там, където би трябвало и тъкмо в нужния миг. Триседмичният интервал на власт на Омикрон стартира. Да преминем невъзмутимо през него. Това прикани във фейсбук математикът проф. Витанов.

Вижте цялата му обява:

„ Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 25 януари 2022

1. Картата на осведомителния портал за обстановката с стадиите по райони с прогноза за след 5 дни.

Писах към този момент, по тази карта ще стартира да се появява алено в огромни количества. Писах, че и два от районите се чака да влезнат в алената зона. Влизането стана тъкмо в планувания период. Ако човек може да разчита на добра прогноза, той може да си направи сметката какво до прави.

Следващият район, който се чака да си смени цвета е район 3 (този към Варна). Той е най-слабо засегнатият от всички райони, само че се чака на следващия ден сутринта към този момент да е минал от зелената в жълтата зона. Триседмичният интервал на власт на Омикрон стартира. Да преминем невъзмутимо през него.

2. Мисля, че към този момент почвате да усещате кой е прав: дали аз, който споделя, че чудовищни стойности на записаните нови случаи няма да бъдат достигнати или тези, които споделят, че ще бъдат достигнати. Заразата е публикувана неравномерно из страната, в някои области - огромните градове и Западна България пожарът гори мощно, само че в по-малки области не е по този начин. Това пречи на появяването на суперпожар.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.17. Отново е под 1.3, което е в поддръжка на теорията ми, че суперпожар не се чака.

3. За тоталния локдаун: в случай че Витанов е прав, че няма да има суперпожар, той ще излезе прав и за това, че няма да има цялостен локдаун в страната. Няколко думи повече. Има си проект на правителлството и там е написано, по кое време идва Етап 4 (тоталният локдаун). Това, което преброявам е, дали ще се доближи до такава степен. Засега сметките демонстрират, че с малко ваша помощ може да не се доближи. Няколко области може и да влязат краткотрайно на Етап 4, само че в случай че това стане, то ще е за малко.

Никой не ме плаши, аз не съм от плашливите и към този момент ви го демонстрирах. Много деликатно се следи положението на здравната система, писах ви, че този път, анализът е мултифакторен. Налагат се ограничения единствено там, където е належащо, следи се за здравословното положение на медицинския личен състав, следи се за положението с леглата в лечебните заведения, както и много други неща.

4. Пак да напиша, че сякаш не се схваща. Ако беше останал остарелия проект, в този момент всичко трябваше да е затворено и пред Народното събрание щеше да има 100 000 -ни манифестации, че страната е затворена, а лечебните заведения са полупразни.

Страната не е затворена, ограничаващи ограничения има, където се постанова. Ограничителните ограничения, където ги има, ще почнат да имат резултат от началото на идната седмица. Няма да бъдат достигнати чудовищните стойности на болни, предсказани ви от други анализатори. Този път ограниченията са като удар с рапира - удрят тъкмо там, където би трябвало и тъкмо в нужния миг. Целите са ясни - запазване на здравето, незадръстване на лечебните заведения, неналагане на цялостен локдаун.

Виждате, че няма чудовищни бройки болни, няма претъпкани лечебни заведения и бизнесите не са затворени, както е в други европейски страни. Въпросът е да издържим по този начин 3 седмици, за което е ниобходима и малко помощ от вас, в смисъл да пазите себе си, колкото можете, а не с блеснали очи да си играете на съветска рулетка с вируса.

5. Още две карти, които да припомнят, че ситуацията е сериозна. На прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост областите, които не са в най-тъмночервено понижават. Виждате за какво Регион 3 е най -добре - там болестта е публикувана по-слабо спрямо другите райони.
Картата на риска ни споделя, че рискът от продължаващо повишаване на случаите по никакъв начин не е дребен, дори е значителен.

Случи се нещо, което не се бе случвало от дълго време - тази карта стана напълно виолетова. Рискът да се болестите по никакъв начин не е пренебрежим и то за цялата страна. Така, че пазете се.

6. Доста от вас имат вяра на кого ли не. Много от тези, които ви приказват, ви лъжат в ущърб на вашето здраве. Аз ви споделям нещата както са си, без значение от това, дали са положителни или неприятни. Мисля, че е време, най-малко този път да послушате мен. Затова ви пиша отново: пазете се, колкото можете. Как да се пазите -по - добре, ще ви кажат медицинските експерти.

Желая здраве и триумфи. Пазете се, бъдете здрави и дано вирусът да ви заобикаля. Така ще избегнем и суперпожара и тоталния локдаун. Помнете: с малко старания можем да избегнем тоталния локдаун. От нас зависи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР