„Има шестима българи, които са заявили желание да бъдат евакуирани,

...
„Има шестима българи, които са заявили желание да бъдат евакуирани,
Коментари Харесай

Шестима българи в Украйна са заявили желание за евакуация

„ Има шестима българи, които са декларирали предпочитание да бъдат евакуирани, в случай че обстановката в Украйна ескалира”. Това сподели в студиото на Нова тв заместник-външният министър на България доктор Велислава Петрова.

„ България има позиция в унисон със съдружниците ни от НАТО и тя е деескалация на напрежението сред Русия и Украйна и намиране на дипломатическо решение на кризата”, съобщи Петрова.

Тя удостовери информацията, че 7 български жители към момента са в неопределеност след пожара на ферибот край гръцкия остров Корфу.

„ Информирахме Министерство на вътрешните работи, а негови чиновници се свързаха със фамилиите на изчезналите българи и поддържат контакт с тях”, увери доктор Петрова.

22-годишния жител на Беларус, който беше избавен от горящия транспортен съд, твърди, че на борда имало и още живи хора.

Д-р Велислава Петрова разяснява и проблема с отвлечените чиновници на Организация на обединените нации с Йемен, за един от които се твърдеше, че е българин. Информацията се оказа неверна, удостовери заместник-външният ни министър.

Държавна организация за българите в чужбина минава под егидата на Министерство на външните работи, удостовери Петрова и изясни, че това е част от политиката им за смяна в имиджа на Агенцията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР