Има шанс за съставяне на правителство с мандат на Демократична

...
Има шанс за съставяне на правителство с мандат на Демократична
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Може да се направи правителство с мандат на ДБ. Христо Иванов изглежда сговорчив, гъвкав

Има късмет за сформиране на държавно управление с мандат на " Демократична България ". Такова мнение изрази в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS политологът Първан Симеонов, шеф на „ Галъп интернешънъл Болкан ".

„ Ако не стане с този мандат, изцяло допустимо е да стане с трети. Христо Иванов наподобява доста отстъпчив, еластичен. С един трети мандат и част от скрупулите на Има Такъв Народ могат да паднат. Виждам, че Иванов отваря врата дори към ГЕРБ и Движение за права и свободи по някои въпроси. Самият Борисов няма против”, изясни политологът. Според него е малко евентуално третият мандат да отиде при партията на Слави Трифонов или при Българска социалистическа партия.
По думите на Симеонов от „ Продължаваме Промяната” също на моменти се двоумят какво да вършат.

„ Самият Асен Василев преди 2 седмици сподели, че отиваме на избори. Беше песимистичен. Говореше искрено и сподели: „ Ако не стане, не стане”. Тези 121 депутати ще им трябват, в случай че някой тръгне да ги смъква. Ще бъде мъчно с кворума. Мисля, че те генерално имат алтернатива. Една част от хипотезите са, че би трябвало да се свършат избрани неща, да има непоклатимост в страната. Те явно водят договаряния. Има и втора догадка – методът по който ги смъкнаха им даде доста добра топка. Вече не се приказва за цените, а за съветски шпиони, мафията”, разясни Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР