Има шанс до 2025 г да са готови още 80

...
Има шанс до 2025 г да са готови още 80
Коментари Харесай

Министър Цеков: Възможно е до 2025 г. да са готови още 80 км. от АМ “Хемус”

Има късмет до 2025 г да са подготвени още 80 км. от автомагистрала " Хемус ". Това разгласи в ефира на Нова министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

" Строителството ще стане допустимо с решение на Министерския съвет, което да санира сегашните контракти, предоставени по инхаус процедура ", изясни той.

" Хемус " е индикативен образец по какъв начин не би трябвало да се строи автомагистрала. Довършването й беше предоставено през инхаус процедури за близо 3 милиарда лв.. Инхаусът е процедура, в която страната разпорежда на своя компания, която да може да извърши строителството сама. А в тази ситуация Автомагистрали е превъзложила на други 150 компании.

Последните 2 години и половина по " Хемус " действително не се строи. Защото нито един министър не е имал смелостта да поеме обстоятелствата. Възможностите са страната да поеме риска да загуби тези 3 милиарда лв. или да търси метод да санира позволените престъпления, тъй че да продължи строителството по към този момент подписаните контракти.

Най-добрият вид е посредством едни неособено комплицирани законови ограничения да се даде опция да продължи строителството. Към момента цените не дават отговор на пазарните условия.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР