Има сериозни забележки към работата на строителния надзор при ремонта

...
Има сериозни забележки към работата на строителния надзор при ремонта
Коментари Харесай

Възложиха контрол на контрола при ремонтите на ул. Граф Игнатиев

Има съществени забележки към работата на строителния контрол при ремонта на ул. " Граф Игнатиев ", призна кметът на София Йорданка Фандъкова. При открити недостатъци, те не са прибирали изпълнителите в точния момент. Затова са санкционирани със 100 000 лева При последваща забележка договорът с тях напряко ще бъде преустановен. Столичният кмет към този момент е събрала екип от специалисти, които ще осъществят спомагателен надзор за осъществяването на ремонтите.


Кметът на София съобщи, че в никакъв случай не се е крила от медиите, както беше упрекната от опозиционните партии, а още през цялото време е коментирала и следила целия публичен отзив, обвързван с ремонтите в централната градска част. Каза още, че е прекарала и двата си почивни дни на обекта, а подхванатите от нея ограничения били фрапантни.
Йорданка Фандъкова: Аз подсигурявам на хората, че няма една стотинка да платя за некачествено свършена работа! Имам съществени бележки по повод осъществяването на дилемите на строителни надзор, към този момент ги глобих със 100 000 лева, това е първата и последна глоба, тъй като идната стъпка е преустановяване на контракта. Вече разпоредих надзор на контрола, тъй като доста се приказва за ремонт на ремонта, когато ремонтът не е завършил.
Контролът на контрола ще се реализира от представители на Университета по архитектура и геодезия, които към този момент са правили огледи. Освен да проучват вложените материали, те ще разясняват и метода на осъществяване. Йорданка Фандъкова е разпоредила и пренареждането на част от плочите пред храма " Св. Седмочисленици ", били криви.

- Харесват ли ви плочките, почтено ни кажете?
- Аз към момента няма да се изричам за това дали е хубаво или не е хубаво. Нека да изчакаме да приключи планът и тогава на място всеки самичък да реши, а не по фотоси или картинки да му внушават какво би трябвало да бъде неговото мнение.
Йорданка Фандъкова инспектира и ремонта на бул. " Пенчо Славейков ", той ще бъде пуснат предварително на 21 октомври. Паветата са сменени с асфалт, те се съхраняват и се слагат на по-малки улици. Това към този момент беше направено на " Солунска ". И там не липсват недостатъци, само че столичният кмет се закани, че ще връща изпълнителите до край.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР