Има сериозна опасност да изгубим средства по Плана за възстановяване

...
Има сериозна опасност да изгубим средства по Плана за възстановяване
Коментари Харесай

Бившият вицепремиер Меглена Плугчиева: Има сериозна опасност да изгубим средства по ПВУ

Има сериозна заплаха да изгубим средства по Плана за възобновяване и резистентност, защото не се работи предпочитано по законодателството, което е залегнало като условие. Това каза дипломатът и някогашен вицепремиер Меглена Плугчиева в предаването " Денят ON AIR ".

Тя дефинира положението в ръководството като " ексцентрична обстановка ".

" Беше порочно заложена, тъй като не беше ясно първо защо ГЕРБ отстъпва своя мандат и правото си да ръководи ", сподели гостът.

Според Плугчиева това най-малкото поражда подозрение, че има друга причина, с цел да се даде ръководството на ПП-ДБ. Друг проблем, съгласно нея, е, че няма съдружно съглашение.

" Едва през днешния ден Борисов сложи въпроса за това. Става дума за някакви устни сделки, които в този момент от " Продължаваме промяната " упрекват ГЕРБ, че не са спазени ", сподели някогашният вицепремиер.

Ситуацията в Народното събрание също не наподобява добре, счита тя. Народното събрание не работи, тъй като комисиите нямат ръководители и за всяко съвещание би трябвало ръководителят на Народното събрание да излъчва подобен.

" Всичко това се случва в обстановка, в която чакаме да бъде признат закон за бюджета, който е доста упорит - за 3% недостиг, което значи, че отнякъде би трябвало да се съкратят разноски. В същото време приходите са под сериозен въпрос ", разяснява тя.

По думите на Плугчиева фокусът е върху конституционната промяна, само че никой не формулира какво се крие зад тези промени, за които даже не е взето мнението на опитни конституционалисти.

" Поведението е на хора без опит, без подготвеност, без управнически умения и заболели упоритости ", съобщи Плугчиева.

Тя счита, че вниманието на държавното управление би трябвало да е ориентирано към хората, изключително в този момент след наводненията.

" Става ясно, че не може да се стигне до действителен документ за оценка на вредите, тъй като държавното управление няма към момента целия екип от зам.-министри. Става дума за ръководство на страна и тези хора са на улицата, без мебелировка и никой не прави нужното да може да има действителна грижа ", посочи Плугчиева и допълни, че хората се усещат изоставени.

Тя счита, че " всичко се движи единствено към промяна на фрагменти, рокади, преодоляване на силовите структури – и ДАНС, и другите структури, където замисълът е да бъдат заменени с наши хора ".

Гостът изрази мнение, че темата за стопанската система е пренебрегната.

" ПВУ е тотално изостанал, има риск да загубим средствата по него. По еврофондовете също. Ние сме част от европейската стопанска система, която е в тежка обстановка, немската стопанска система е в криза ", уточни Меглена Плугчиева.

Тя назова решението за лъчение на двама претенденти за еврокомисар " необичайно "  и допусна, че в Европейска комисия ще бъде предпочетена кандидатурата на ГЕРБ " поради равенството на половете ". По думите ѝ кандидатурата на Даниел Лорер демонстрира некомпетентността на ръководството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР