Има сериозен интерес към детективите от България. Във фокуса на

...
Има сериозен интерес към детективите от България. Във фокуса на
Коментари Харесай

Частен детектив Мартин Манев: Има сериозен интерес към нас, но трябва да работим в по-тясно сътрудничество с МВР

Има сериозен интерес към детективите от България. Във фокуса на нашата активност са корпоративното фирмено разузнаване и изследване, много чести са и битовите случаи на изневери. В нашия отрасъл или много измамници, които пречат на бизнеса и лъжат хората, за това е нужен обособен закон и регулации. България е една от дребното страни, в които липсва подобен параграф. И нашата цел е за в бъдеще да промотираме в Народното събрание основаването на сходен тип регулации. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Мартин Манев, частен детектив и притежател на детективска организация " ММ Груп “. Той е заместник-председател в Сдружението на частните детективи и член на интернационалните детективски асоциации.

" Един подобен закон би трябвало да стъпи основно на това, че ние би трябвало да сме най-вероятно към Министерство на вътрешните работи, само че не към охранителната активност, тъй като нашият бранш е много характерен, доста от нашите действия са свързани и близки до активността на Криминална полиция. Така че това към този момент е развой на доста диалози, срещи с представители на Народното събрание, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ", изясни Манев и даде образец с Германия и Австрия.

" В Германия няма обособен закон, там има един параграф 23, който разрешава на всички приключили избран курс да правят такава активност, които са осведомени с немското законодателство и правните разпореждания и правила. Така че работейки тази характерна активност да не нарушават закона. Докато в Австрия, техният закон е много тясно обвързван с австрийската полиция, служебните карти се издават непосредствено от полицията, детективите имат полицейски пълномощия - имат право да изкарат омекотен курс за носене, приложимост на огнестрелно оръжие, като в редица свои проблеми те са длъжни да уведомят полицията и да търсят подпомагане, както и противоположното. Нашата цел е такава - и в България да работим в по-тясно съдействие с органите на реда ", добави частният детектив.

По думите му детективите у нас също заплащат налози: " Не мога да кажа, че не работим на ярко, просто е хубаво да има обособен закон и регулация. В момента безусловно всеки втори може да си направи уебсайт за детективски услуги, имали сме десетки случаи, в които се спекулира с моето име или името на господин Марин Маринов . Лица се показват за членове на Детективската асоциация, която е записана и в Съда, не употребяват даже офис, вършат срещи с клиенти по питейни заведения и кафета, взимат им парите кеш, което е безусловно неприемливо в нашата процедура. И съгласно нас, в случай че се контролира закона, минимум параграф от Закона за Министерство на вътрешните работи,  да има регулатор за активността и да отсее доста такива фактори в бизнеса ".

Мартин Манев описа и за огромното събитие на детективите, което се организира в град Созопол на 9 септември: " В него участваше Българската асоциация на частите детективи, членове на Австрийската асоциация, Швейцарската и Немската. Отдавна работим с сътрудниците в директно съдействие, като задачата на срещата беше за продан на информация, контакти и най-много да почерпим опит във връзка със Закона за частните детективи, който е контролиран напълно в съвсем цяла Европа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР