Има сборни грешки в първите пристигнали протоколи от секции с

...
Има сборни грешки в първите пристигнали протоколи от секции с
Коментари Харесай

Полина Витанова, секретар на 23-та РИК София: Има грешки в първите пристигнали протоколи от секции с хартиени бюлетини

Има сборни неточности в първите пристигнали протоколи от секции с хартиени бюлетини. Това съобщи по време на брифинг Полина Витанова, секретар на 23-та РИК София.

22 протокола от СИК са пристигнали до момента в 23-та РИК. Това са изборните бумаги от комисиите за хора със усложнения в напредването и зрението, поставените под карантина и коронавирус отделенията, заяви Витанова.

В момента на служебните и преносимите секции лишава към половин час предаването на един протокол от една секция, изясни още тя.

Аналогична е обстановката и при нас - идват протоколите от преносимите и служебните комисии, добави Валери Цолов, секретар на 25-та РИК София.

От СИК, които досега са пристигнали при нас, при тях се гласоподава единствено с хартиени бюлетини, само че и при тях имаше сборни неточности и комплицирани протоколи, сподели още Витанова.

По думите й, въвеждането на данните в изчислителния пункт лишава към половин час на секция.
Все още не може да се разяснява по какъв начин ще протече приемането на резултатите от секциите с машинно гласоподаване.

Всички ограничения за стерилизация и сигурност се съблюдават, за момента няма скупчване в " Арена Армеец ", изясни Витанова.

В 25-та РИК имахме проблеми с машините, само че техният брой беше пренебрежимо дребен. Основните недоволства бяха за скупчване и закъснение при гласуването, изясни Цолов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР