Има съобщения, че адвокатът на не е успял да я

...
Има съобщения, че адвокатът на не е успял да я
Коментари Харесай

След протеста в руски ефир: Адвокатът на Овсянникова не може да се свърже с нея

Има известия, че юристът на не е съумял да я откри. Това съобщи английският министър за Европа и Северна Америка Джеймс Клевърли в коментар за журналистката, която издигна антивоенен транспарант по време на новините по съветската държавна телевизия. " Притеснени сме за дамата, която държеше табелата ", сподели още той.

" Тези актове на непокорство, в това число и хора, които излизат на улиците в Русия , са значими и демонстрират голяма храброст в тази потисническа, властническа страна ", разяснява Клевърли.

" Нейната табела повдигна въпроса за съветската агитация и е в действителност значимо съветският народ да разбере какво се прави от тяхно име в Украйна , защото са били редовно лъгани от Путин ", споделя Клевърли.

Адвокатите на Овсянникова не могат да се свържат с нея повече от 12 часа, заяви тази заран съветският опозиционен уебсайт " Медуза ". Първоначално беше обявено, че Овсяникова е откарана в полицейски сектор в Москва. От полицията обаче са споделили на правозащитници, че тя не е в ведомството, написа още изданието.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Овсянникова във видеообръщение във Facebook профила си.



Припомняме, че предната вечер журналистката прекъсна главната новинарска стратегия на държавния съветски " Първи канал ", като се появи зад водещия в студиото с афиш с лозунги, осъждащи война та.


Надписът на британски и съветски език гласеше: " НЕ НА ВОЙНАТА. Спрете война та! Не вярвайте на пропагандата! Те ви лъжат тук. "

Необичайният митинг се организира на 19-ия ден от началото на война та, която стартира, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари.

" Първи канал " на съветската държавна телевизия съобщи, че подхваща вътрешна инспекция по отношение на случая.

" Спрете война та! Не на война та! ", споделяше дамата, до момента в който водещата продължаваше да чете новините. Протестиращата остана в кадър и се чуваше в продължение на няколко секунди, преди " Първи канал " да превключи на различен репортаж.

Във видео, публикувано в YouTube, Овсянникова дефинира протичащото се в Украйна като закононарушение. " Русия е страна агресор и отговорността за това лежи на съвестта единствено на един човек - и този човек е Владимир Путин”, разяснява тя и добавя: " За страдание, през последните години работих в " Първи канал”, занимавайки се с кремълска агитация. Сега доста се срамя от това, че позволявах да се приказват неистини от телевизионния екран. Срам от това, че позволявах да зомбираме съветските граждани”, споделя Овсянникова.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР