Има съмнение, че жена-атентатор сяда на пейка, където се случва

...
Има съмнение, че жена-атентатор сяда на пейка, където се случва
Коментари Харесай

Мехмед Юмер: Взривът в Истанбул идва като ехо от атентатите през 2015 година

Има подозрение, че жена-атентатор сяда на скамейка, където се случва гърмежа, съобщи журналистът

По последни данни починалите бяха към 6 души, а ранените - 58. В изказването си турският президент Реджеп Ердоган сподели " мирише на гнет ". Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу прикани да не се вършат изявления в обществените мрежи и медиите, които да паникьосват жителите. Наложи се възбрана върху разгласяването на всевъзможен тип информация. Това заяви журналистът Мехмед Юмер в студиото на  по мотив мощния гърмеж, който раздруса Истанбул в следобедните часове.

По думите му управляващите, които проверяват на място, са обосновали решението си с това, че целят да запазят сигурността и на жителите, и на уликите.

" Има подозрение, че жена-атентатор сяда на скамейка, където се случва гърмежа. Все още обаче не може да се каже сигурно дали е терористичен акт, или не ", разясни той.

Юмер напомни, че интервала към предварителните избори в Турция през 2015 година са се случили редица атентати. За някои от тях отговорност поема " Ислямска страна ".

" Всичко това в този момент идва като ехтене от 2015 година ", счита журналистът. Той не пропусна да разяснява и изказванията, че офанзивата е виновна жена от Кюрдската работническа партия.

" Въпросът е доста внимателен, тъй като някои се пробват да вършат връзка със почналия преди дни развой против истанбулския кмет, а други - с волята на властта да закрие прокюрдската партия на демократичните нации. не можем да кажем сигурно преди да излезе публична информация ", заключи той.

Юмер заключи че в случай че събитията от 2015 година се повторят, " обществото ще бъде накарано да избере сигурността си ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР