Има съгласие по новите текстове за допълнителното пенсионно осигуряване. Това

...
Има съгласие по новите текстове за допълнителното пенсионно осигуряване. Това
Коментари Харесай

Бисер Петков: Има съгласие по новите текстове за допълнителното пенсионно осигуряване

Има единодушие по новите текстове за спомагателното пенсионно обезпечаване. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, съобщи БГНЕС.
Министър Петков организира среща с работната група за рационализиране на законодателството, регламентиращо етапа на заплащане на пенсии от спомагателното наложително пенсионно обезпечаване.
Новите промени ще са регламентирани в 33 параграфа в Кодекса за обществено обезпечаване и касаят пожизнената пенсия като главен артикул на Универсалните пенсионни фондове (УПФ).
Правото на спомагателна пожизнена пенсия за напреднала възраст се придобива при навършване на пенсионната възраст на лицето, която е самостоятелна. При условия, че има задоволително натрупвания по партидата, по избор на обезпеченото лице се предлага пенсията да се отпуска 1 година преди навършване на пенсионната възраст.
„ Очакваме първите пенсионери от Универсалния пенсионен фонд, при промени условия в КСО, да придобият право на пенсиониране през есента на 2021 година “, означи министър Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР