Има съгласие между четирите формации, които преговарят за кабинет, да

...
Има съгласие между четирите формации, които преговарят за кабинет, да
Коментари Харесай

Четирите формации се съгласиха да бъде отворена нова процедура за избор на председател на КЕВР

Има единодушие сред четирите обединения, които договарят за кабинет, да бъде отворена нова процедура за избор на ръководител на КЕВР, разгласи Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

Заради проблема с ръководителя на регулатора, след решението на Конституционния съд, водачът на левицата събра на незабавна среща в Народното събрание ръководителите на четирите обединения, с които се водят договаряния за ново ръководство в границите на 47-о Народно заседание.

По думите на Нинова са написани почти във времето и на база правилника за работа на Народното събрание периоди - процедурата може да завърши в оптималния вид на 12 август.

Затова те са разискали нуждата Народното събрание да анулира ваканцията си до 15 август.

На въпрос дали това значи, че третият мандат ще бъде държан от "БСП за Българи " дотогава, Нинова отговори: "Това май значи - да ".

Относно диалозите по управническата стратегия, Нинова заяви, че през уикенда договарянията ще обобщят постигнатото до момента.

"На предварителните диалози получихме кардинално единодушие. В понеделник, вторник, стана ясно от думите на Нинова, ще има дефинитивно решение дали има болшинство от 121 и повече депутати. Антикорупционният закон върви по проект ", уточни още водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР