Има събития и явления, които са решаващи за нашия живот

...
Има събития и явления, които са решаващи за нашия живот
Коментари Харесай

Коментар на водещия: Много повече от поредната кампания


Има събития и феномени, които са решаващи за нашия живот в местен проект. Това са инфлацията, налозите, законите. Те зависят най-вече от нашите, български показа за обстановката в страната и се направляват от нашите, български решения, свързани с финансови и законодателни принадлежности.

Те пък са проекция на избрани публични настроения, които моделират облика на общата ни визия по какъв начин желаеме да наподобява България.

Това са събития и феномени , които са под наш надзор .

Всички те се развиват на фона на по-големи събития и феномени, които са решаващи за нашия живот в световен проект. Такива са войната в Украйна, обстановката на фронта, финансовите измерения на глобите против Русия и тяхната дълбочина и резултат, маневрите на Русия и отговорът на Съединени американски щати. Вариациите в инфлацията в Европа и отражението им върху стопанските системи на приблизително огромните европейски страни в Източна Европа, каквато е България.

Това са събития и феномени , които не са под наш надзор .

Ходът на войната в Украйна не зависи от нашите решения, само че ходът на обстановката у нас значително зависи от развиването на войната в Украйна.

Най-голямата илюзия на предходната година беше, че войната ще завърши бързо. Тя освен, че няма да свърши скоро, само че занапред ще дава все по-голямо отражение върху политиката, стопанската система и обществената среда в Европа.

В последните няколко месеца военните дейности навлязоха в по-студен стадий, капсулираха се най-вече към окупираните от Русия територии. Основната стратегическа задача на Украйна сега е да си върне тези територии, а на Русия да ги резервира. Но не би трябвало да се заблуждаваме, че това бележи някакво " самоограничаване " на бойните дейности. Напротив.

Активността на западните съдружници в последните 10 дни ни демонстрира, че Украйна чака нова атака от Русия с мащаб, който не е прочут. Ако следваме логиката на Съединени американски щати и Англия за показване обществено на класифицирана информация в опит да предотвратят даден съветски проект, активизирането на доставките на западно оръжие за Украйна, демонстрира, че в действителност нещо се чака да се случи.

Оръжие незабавно изпраща Канада, Съединени американски щати, Англия, Франция, Италия, Швеция. Украйна упорства за немски танкове, само че към момента решение по този въпрос не е взето. Всичко това значи, че Зеленски се приготвя за нова ескалация, която може да стартира във всеки един миг. Тази подготовка е обвързвана с догадка за масирана съветска атака, която ще включва над два милиона бойци и нов опит за завладяване на Киев.

Разбира се, в този миг това е единствено догадка, само че в случай че това се случи в границите на следващата българска предизборна акция, събитията в Украйна ще изместят всички останали тематики, което ще принуди партиите да се нареждат още по-категорично във връзка с протичащото се.

" Информационната отмалялост " от войната, която се следи из континента ще завърши и всички погледи още веднъж ще бъдат отправени към втората по територия страна в Европа.

Това ще включва още по-силно активизиране на западните страни в района и в България и още по-настойчиви апели за преодоляване на казуса с корупцията и зависимостите.
Не поради българския политически пейзаж, а поради по-широкото разбиране, че корупцията значи взаимозависимост, а зависимостта е слаба частица във всяка верига, изключително по време на геополитически конфликт. Това е огромен проблем за част от българския политически хайлайф сега, върху който са ориентирани прожектори, надхвърлящи границите на страната.

В този смисъл, тематиките в българската предизборна акция през идващите месеци зависят от събития, върху които ние нямаме надзор, само че които ще дефинират подтекста, в който още веднъж ще сме призвани да гласуваме след по-малко от три месеца. Застой на събитията там, ще значи акцент върху локалните ни проблеми - следващата мръсна акция и компромати, ескалация на събитията там, ще е равно на фокус върху по-големите тематики, свързани с геополитическата ни ориентировка, принадлежност и задължения.

Така че ни чакат забавни и доста значими седмици, през които ще станем очевидци на остарели борби със остарели похвати вътре, на фона на непрестанно изменяща се среда на открито.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР