Има с коронавирус и няма забавен ръст от поведението на

...
Има с коронавирус и няма забавен ръст от поведението на
Коментари Харесай

Вирусът мутира и не можем да се отпускаме, предупреди математик

Има с ковид и няма занимателен растеж от държанието на хората , които са доста по-стриктни в спазването на ограниченията. Това съобщи в математикът Лъчезар Томов в утринния блок на БиТиВи.

Рисково е държанието на хората, посочи Томов, съгласно който обществото отива на доктор едвам тогава, когато към този момент е късно . Вирусът мутира задоволително доста и не можем да се отпускаме, предизвести той и добави, че в случай че идващото държавно управление задължи със закон да се имунизираме на всички места, където вървим, ще има по-голям резултат.
 Посрещаме още 274 хиляди дози от имунизацията на Pfizer против ковид
Посрещаме още 274 хиляди дози от имунизацията на Pfizer против ковид

Продължава работата на зелените коридори за имунизиране

" Най-голямо значение е контролът на импортираните случаи - 10-14 дни карантина и излизане след два отрицателни ПСР теста. Трябва доста да се внимава, а ние имаме доста демократична политика ", акцентира Томов.

По думите му 10 инфектирани заразяват по-малко от 10 други . Епидемията спада, а основната причина не е, тъй като се ръководи доста добре епидемията, а тъй като имаме доста преболедували , уточни Томов. При нас може да се спре английския вид на ковид без тежки затваряния, като не би трябвало да се разрешават огромни събрания на повече от 8 души, посъветва математикът.

Според него две седмици след Великден би трябвало да бъде ясно какъв ще бъде резултатът на новорегистрираните случаи . Той се надява да не са влезнали у нас нови разновидности на инфекцията. Лъчезар Томов настоя да се направи една представителна извадка за цялото население, без да се изключва нито една общественост за това какъв брой хора са преболедували вируса.

Според него, в случай че се приказва за същински групов имунитет, може да бъде допустимо да се реализира, в случай че 5 милиона души се имунизират . Колективен имунитет, дълготраен за този вирус, не може да се реализира без ваксина и без краткотрайна отбрана, безапелационен бе математикът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР