Има риск от мъртви течения по крайбрежиетоВтората седмица на август

...
Има риск от мъртви течения по крайбрежиетоВтората седмица на август
Коментари Харесай

Летни бури и неспокойно море тази седмица

Има риск от мъртви течения по крайбрежието

Втората седмица на август стартира със безоблачен понеделник. В часовете следобяд ще се появи лека облачност, само че превалявания не се чакат. Североизточният вятър ще е с изключително мощни пориви в Югоизтока, а дневните температури ще са от 30 до към 35-36 градуса, по морето – до 31-32, в планината – от 17 до 24.

Във вторник температурите с леки съмнения нагоре ще запазят своите стойности. Отново ще е слънчево с дребна възможност следобяд да превали на изолирани места в Северозапада. От сряда следват няколко дни с неустойчиво време вследствие на неустойчив леден атмосферен фронт. Вятърът ще е от север-северозапад, с него ще нахлуе малко по-студен въздух, осведоми.

Още в сряда ще има условия за следобедни гръмотевични стихии с временен дъжд и заплаха от градушки най-много в Западна и Северна България. В четвъртък и петък по същия метод летни стихии ще се образуват с по-голяма възможност в областите на югозапад и на места по крайбрежието. В дните с по-динамично време дневните температури леко ще се намалят, без внезапни аномалии.

Почивните дни преди Голяма Богородица ще са слънчеви над по-голямата част от страната. Предпоставки за следобедна гръмотевична облачност и краткотрайни летни стихии ще има в регионите на юг и на изток.

Традиционно за интервала морето ще изисква изключително внимание. Вълните ще са рисково огромни до края на работната седмица, като по някои южни крайбрежия височината им ще доближава 3 метра. Непосредствено преди средата на месеца морето ще се успокои, само че точно в тези моменти се появяват мъртвите течения.

Третата седмица на август ще ни предложи доста слънце, горещина и зной. Термометрите ще гонят 40 градуса в обичайно топлите региони на България. От север-северозапад ще се пробват да пробиват по-студени въздушни маси, с които ще има условия за гръмотевична облачност с краткотрайни следобедни летни стихии, които обаче ще се развиват с по-голяма възможност в Западна и Северна България.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР