Има решение на политическата криза – изкуствен интелект да управлява

...
Има решение на политическата криза – изкуствен интелект да управлява
Коментари Харесай

Иво Сиромахов и изкуственият интелект „Бай Тошо“: Голяма част от българските политици са холограми

Има решение на политическата рецесия – изкуствен интелект да ръководи България, а неговото име да е Бай Тошо.

„ Много хора изпитват носталгия по Бай Тошо. Той се е трансформирал в доста повече от историческа персона. Той към този момент е знак на едно време, за което се акцентира, че всичко е било доста на ниска цена. Искаме да е на ниска цена. Искаме някой като Бай Тошо, който да направи всичко на ниска цена, да даде повече почивни дни на българите, да се сливат с празниците и да не кара хората да работят – това е копнежът на огромна част от хората “.

Това разяснява в предаването „ 120 минути “ Иво Сиромахов по повод романа му „ Бай Тошо “, в който холограма поема властта.

Снимка: bTV

„ Голяма част от българските политици са холограми. Вижте какви са техните дела. Костадинов ще избавя левчето, което от 1999 година го няма, тъй като сме във валутен ръб. Нинова броди да лови „ джендъри “. Това ли е казусът на българското общество? Слави ми е другар от дълги години и превъзходен човек и му притискам палци да успее, само че в тази среда не може да има триумф, тъй като тя е отровна. Тя буди единствено гадност “.

„ Българщината, на която държим “

„ Ако изкуственият разсъдък навлезе в България, това ще бъде доста неприятно за него. Ще го научим да псува, да вари ракия, а най-после ще го счупим. Не съществува машина в света, която българинът да не може да счупи “, добави той.

Писателят преглежда връзките сред шоубизнеса и политиката в новата си книга

„ Булгардизел “ е копнежът на всички да открием някакво гориво на наша територия, което да ни направи стопански самостоятелни и отново да реализираме фантазията си – да не работим. „ Булгардизел “ е антично българско гориво, което от времето на Аспарух е заровено надълбоко в недрата на България и което, в случай че го открием, ще станем доста богати. Оказва се, че не е по този начин. Единственият метод е да го дестилираме и да го превърнем в ракия – „ аспаруховица “, посочи Сиромахов.

Провалът на естественият политически разсъдък

„ Политическият натурален разсъдък е нулев. Там няма разсъдък или ярък лъч. Парламентът се е трансформирал в „ храм на резила “. Това ли желаеме? “.

„ Обществото проектира желанията си в избора на политици. В Народното събрание изпращаме хора, каквито си представяме, че би трябвало да ръководят страната. Не изпращаме там по-умни от нас. Българинът избира да изпрати във властта хора, които наподобяват на него и имат неговите пороци. Когато обществото е корумпирано и невежо, естествено е да изпрати невежи и корумпирани хора “, уточни писателят.

Според него доста хора не желаят да взимат решения и избират различен да носи отговорността.

Проф. Пенчо Пенев не се наема с прогноза дали концепциите за промени в правораздаването, които партиите разискват през днешния ден, могат да бъдат анулирани от Конституционния съд

„ Ще ми се да не обръщаме внимание на тези хора, а на същински значимите, които теглят нашето общество напред, могат да бъдат образец и ентусиазъм. Хора като Боряна Калейн, ансамбъла по художествена гимнастика, Александър Везенков, който реализира изумителни неща, Матей Казийски. Блестящи учени като проф. Теньо Попминчев, който е основател на рентгеновия лазер. Хора като Мария Бакалова “, добави Иво Сиромахов.

„ Има такива, които са тук, само че дали ги ценим задоволително? Хора като Камен Донев, като Александър Морфов, с който беше осъществено тежко закононарушение в Народния спектакъл. Той беше изхвърлен от служители – хора, които се пробват да овладеят всичко и да накарат обществото да върви по разпоредбите на посредствените. За това не са отговорни политиците, а ние би трябвало да се замислим за персоналната ни отговорност и какво можем ние да създадем “, сподели още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР