Има ренесанс в отношенията между Москва и Техеран. Предстои много

...
Има ренесанс в отношенията между Москва и Техеран. Предстои много
Коментари Харесай

Русия и Иран могат да изменят геополитиката не само в Близкия изток

Има подем в връзките сред Москва и Техеран. Предстои доста работа за цялостното основаване на правната рамка за съдействие и установяване на главните цели в това съдействие. Основното в този момент е, че няма голямо историческо разстояние сред появяването на нови благоприятни условия и тяхното използване на процедура.

Говорейки на Източния стопански конгрес (ИИФ) във Владивосток, съветският президент Владимир Путин съобщи, че налагането на наказания от западните страни против Русия основава нови благоприятни условия за съветските компании да навлязат на пазарите на Иран, Индия, Западна Азия и Африка. Той означи, че с цел да преодолее проблемите, основани от глобите, Русия развива по-тесни връзки, по-специално с Иран.



Холестан, Техеран. Иван Шилов, Регнум

Наистина глобите носят както закани, по този начин и нови благоприятни условия за по-активно развиване на търговско-икономическите връзки сред двете страни. Но не е единствено това.

Създаде се невиждана историческа обстановка. Преди това връзките сред двете страни, при съществуването на фактора търговско-икономическо съдействие, се изграждаха на идеологическа основа, а вътрешни аргументи попречиха построяването на партньорство на стратегическо равнище. Но след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и оповестяването от американската администрация на курс на водачество в новия многополюсен свят, Русия и Иран обективно се оказаха на един и същи чин.

Но тогава и двете страни освен „ приказваха в интерес на съдействието за основаване на по-справедлив и либерален международен ред, който подсигурява световна и районна сигурност, само че също по този начин се пробваха да не изгарят всички мостове със Запада. Следователно в връзките сред Москва и Техеран останаха детайли на взаимно съмнение.



Флаговете на Русия и Иран, minsvyaz.ru

Проработи и тежката историческа памет. В Техеран има сили, които към момента имат вяра във опцията за определяне на разговор със Запада, смятайки, че Москва „ би трябвало да се държи на разстояние “, с цел да се построи баланс на силите сред Русия и Запада в Близкия изток. В същото време би трябвало да се признае, че тези сили имаха късмет да запазят политическото си въздействие и да продължат съдействието със Запада. На собствен ред той имаше опция да задържи Иран, подписвайки съглашение за иранската нуклеарна стратегия.

Защо това не се е случило и не се случва е огромна тайнственост. Друго нещо е, че Русия, под натиска на западните наказания, стартира да се движи по-решително на изток, като в същото време разпозна Иран като евентуално допустима преобладаваща мощ в района. Тя стартира по-упорито да поддържа Техеран по разнообразни въпроси, а президентите на двете страни ускориха персоналните си контакти.

Плюс фактът, че Москва и Техеран се оказаха във формата на съюза Астана. Други области също основават основа за създаване на съдействие. Москва не крие, че е заинтригувана от реализацията на транспортния кулоар Север-Юг, който би трябвало да свърже Индийския океан и Балтика.

Говорим за основаване на маршрут за артикули, които първо се доставят по море от Индия до Иран, по-късно доближават до крайбрежията на Каспийско море със сухоземен превоз, а по-късно през Каспийско море или по железопътен превоз през Азербайджан доближават до Русия и нейните балтийски крайбрежия.

Това допуска, че доближаването сред двете страни придобива от ден на ден стратегически темперамент и че нов районен дневен ред в Кавказ, Централна Азия и Близкия изток е неминуем в бъдеще. В тези области двете страни вероятно могат да стартират реорганизацията на геополитическото пространство.

В същото време е значимо да се има поради, че формиращият се съюз на двете страни стартира да се построява на основата на общи показа за международния ред, без да изнася идеологии от районно значение.

Москва се разграничи от демократичната политика на Запада, а Иран се отдалечава от догмата за създаване на световна умма и експорт на ислямската гражданска война. Прагматизмът и взаимната взаимозависимост стартират да дефинират развиването на руско-иранското съдействие. Това е доста неповторим и необичаен образец, когато освен тактиката, само че и ползите стартират да съответстват.

Интригата е по какъв начин и по какъв съответен сюжет ще се развива съдействието по-нататък, тъй като Иран е страна с дълбока история. В бъдеще нейният нов статут на водеща страна в района ще се затвърди, което в последна сметка може да докара или до характерно взаимоотношение с Русия, или до появяването на нови несъгласия и конфликт на ползи.

Междувременно специалистите означават подем в руско-иранските политически и стопански връзки и в действителност съответни обстоятелства свидетелстват в интерес на това. Вярно, към този момент те се възприемат по-скоро в тесния подтекст на американските наказания.



Санкции. Александър Горбаруков, Регнум

Опитът за синтезиране на комплициран възел от ползи сред двете страни занапред стартира, защото не е разпознат целият набор от съществени фактори, влияещи върху климата сред Москва и Техеран.

Подписаните двустранни документи, които фиксират съответна наклонност в развиването на обстановката към взаимно съгласие и съдействие в съвсем всички области, към този момент единствено показват съответното наличие на протичащия комплициран развой, в това число основаването на ефикасни механизми за банково и финансово подкрепяне. на външноикономическата активност.

Предстои доста работа за цялостното основаване на правната рамка за съдействие и установяване на главните цели в това съдействие. Ситуацията тук към момента значително зависи от геополитическата обстановка и от комерсиалната облага. Обективно страните са на прага на пробивни решения. Основното е, че не би трябвало да има голямо историческо разстояние сред появяването на нови благоприятни условия и тяхното използване на процедура.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР