Има редица домашни съставки, които могат да бъдат ефективни решения

...
Има редица домашни съставки, които могат да бъдат ефективни решения
Коментари Харесай

Добре ли е да използваме сода за хляб в грижата за косата

Има редица домашни съставки, които могат да бъдат ефикасни решения в грижата за косата. И евентуално множеството са към този момент са в кухнята nи - като кокосовото масло, медa или ябълковия оцет.
 Какви са преимуществата на маслото от авокадо в грижата за косата
Какви са преимуществата на маслото от авокадо в грижата за косата

Може да се употребява от безусловно всеки

Но има една, за която е противоречиво дали е в действителност добра за и до каква степен може да помогне или навреди на положението ѝ. Става дума за содата за самун. Затова от Real Simple се допитват до специалисти, които дават отговор на въпроса добре ли е да се употребява содата върху косата. А любопитното е, че в мнението си експертите са единни.

Содата за самун постоянно се акцентира като съставна част, която се използва при нужда от надълбоко разчистване на. Тя работи като " неутрализиращ препарат " и в действителност може да помогне за унищожаване на непотребните натрупвания от козметичните артикули.
 Снимка 638988

Но паралелно с това може да отнеме блясъка и естествените масла. Защото содата съставлява дребни кристалчета с остри ръбове, които могат да раздерат кутикулата - най-външния пласт на косъма, което води до раздробяване.

Освен това содата за самун е много изсушаваща както за кучирите, по този начин и за. Естественото рН на косата е 4,5-5,5, а на скалпа - към 5,5. Содата за самун е с висока алкалност, към 8, което може да докара до пресушаване и трошливост, както и неспокойствие и сухота на скалпа.
 Как да се преборим с есенния косопад
Как да се преборим с есенния косопад

И за какво през есента губим повече коса

Според специалистите никой не би трябвало да употребява содата за самун постоянно. А тези, които могат да се възползват от действието ѝ отвреме в точния момент, са хората с лоен скалп и/или коса. В подобен случай можете да се направи паста от две елементи вода и една част сода за самун, която да се нанесете върху косата и скалпа. Оставя се да работи единствено няколко минути, след което се изплаква щедро с гальовен овлажняващ шампоан.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР