Има реална опасност държавното дружество да загуби договора си с

...
Има реална опасност държавното дружество да загуби договора си с
Коментари Харесай

Добрев: Някой иска да вземе милиардите на „Булгаргаз”

Има действителна заплаха държавното сдружение да загуби контракта си с Азербайджан, разяснява още той
Някой желае да вземе милиардите оборот на „ Булгаргаз ” месец, откакто беше образувано държавно управление. Такова мнение изрази депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред Народоосвободителна въстаническа армия по отношение на изтеклия контракт за азерски газ.

„ Според нас се вършат опити да се навреди на ползите на „ Булгаргаз ” - на държавното сдружение. Защото в този бранш има доста огромни частни ползи. „ Булгаргаз ” е с максимален дял в българския пазар на газ ”, уточни той.

По думите на Добрев всеки ден в страната се случват рецесии и вместо да има решения, се виждат „ нескопосани пояснения ” какво се случва.

„ Моята догадка е, че новото държавно управление - министър председател, вицепремиер, министър на енергетиката евентуално са извикали изпълнителния шеф на „ Булгаргаз ” и са поискали контракта. Те са ръководещи - имат право. Осем години този контракт не изтече - виждате, единствено седмици, откакто беше образувано държавно управление - договорът се появи в медиите ”, разяснява още депутатът.

Той изясни, че откакто стартират съвещанията на комисията по енергетика в Народното събрание ще попитат дали има писмо от азерска страна, което твърди, че приключването на клаузите от контракта нарушава ползите на азерската страна.

„ Тоест, има действителна заплаха „ Булгаргаз ” да загуби контракта си. Ако „ Булгаргаз ” загуби контракта си, ще го вземат тези, които желаят да вземат милиардите. „ Булгаргаз ” се нападна в последния един месец тъкмо за да загуби водещото си място в България и да може някой различен да вземе търговията с газ ”, добави Добрев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР