Има разрешение от китайска страна за излитане на хеликоптер, който

...
Има разрешение от китайска страна за излитане на хеликоптер, който
Коментари Харесай

Борисов: Полагаме всички усилия за нашия алпинист Боян Петров


Има позволение от китайска страна за политане на хеликоптер, който да взе участие в спасяването на Боян Петров. Това стана ясно на днешното съвещание на Министерски съвет. Очаква се помощ и от военните в Китай.

„ Полагаме всички старания за нашия планинар Боян Петров. В цялостна връзка сме с управляващите и роднините. Каквото имаме като връзки, сме задействали”, съобщи министър председателят Бойко Борисов. „ Дай Боже да го намерим жив и здрав. Министър, консули, посланици, непрестанно натискаме”.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева посочи, че едвам през днешния ден е пожелан и открит хеликоптер, който може да лети на височина над 6100 м.

„ Изпратени са шестима професионални спасители от Китай, които макар неприятното време са горе и не се смъкват към този момент 12 часа. Имаме цялостно увещание на китайските управляващи - сега, в който времето разрешава, хеликоптерът ще тръгне”, съобщи Захариева.

„ Още от първия миг, когато получихме молбата за поддръжка, ние изпратихме наш екип”, съобщи Джан Хайджоу- дипломат на Китай в България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР