Има различни видове февруари, студеното време не е свързано с

...
Има различни видове февруари, студеното време не е свързано с
Коментари Харесай

До вторник ще е топло за февруари, сряда зимата се връща с вятър и сняг

Има разнообразни типове февруари, студеното време не е обвързвано с това да има превалявания. Този месец ще е пъстър, февруари стартира с високи температури. Ние сме с много разнороден климат, другите ни региони са с разнообразни климати, само че оставаме в умерения климатичен пояс. Тази година макар топлите югозападни региони, най-вече сняг имаше там. Нека не одобряваме смяната в климата като нещо сериозно. Това сподели пред Българска национална телевизия Анастасия Стойчева, началник Сектор " Прогнози " към Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките.

Около средата на последваща седмица бързо ще усетим, че февруари има и по-друга страна.

Този бездънен атлантически циклон ще предизвиква проблеми на хората в Европа. Валежи от дъжд и сняг ще има във Англия, Дания и други страни. Значителни превалявания се чакат във Франция, ще има мощен вятър. При нас остава умерено времето. Този средиземноморски циклон ще премине, само че ще отиде към Мала Азия.

В понеделник ще се затопля, ще е прелестно топло в неделя и понеделник. Много бързо с увеличаване напразно ще нахлуе леден вятър във вторник вечер, ще вали дъжд и ще премине в сняг, няма да има общо с температурите от началото на февруари. В сряда се връща зимата. По-дълго време ще се задържи с валежи от сняг. Снегът ще се задържи, температурите ще останат ниски.

До понеделник по-голямата част от страната ще е без превалявания. Към събота-неделя преваляванията ще спрат. До вторник, даже и сряда температурите ще са относително високи. В понеделник ще се усили южният вятър, ще има температури до 16 градуса. След това температурите ще са към или под нулата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР