Има различни репеленти срещу насекоми, но върху етикета винаги има

...
Има различни репеленти срещу насекоми, но върху етикета винаги има
Коментари Харесай

Напръскайте с този домашен спрей и след 2 часа няма да видите кьорав комар, муха или хлебарка!

Има разнообразни репеленти против инсекти, само че върху етикета постоянно има предизвестие, че би трябвало да внимавате, в случай че имате дребни деца или домашни любимци. За благополучие съществува натурален метод да се отървете от насекомите в дома, без да застрашавате децата и домашните любимци.

Днес ще ви дадем рецептата за домакински спрей срещу инсекти, с който ще се „ родите “ това лято!

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

Половин чаша шампоан, какъвто имате (или течен сапун), половин чаша растително масло (за предпочитане зехтин) и половин чаша 9% алкохолен оцет

 спрей инсекти

ПРОЦЕДУРА:

Смесете всички изброени съставки в бутилка със спрей-накрайник и разклатете добре. Напръскайте местата, където най-често виждате да се появяват инсекти. Страхотното при този артикул е, че е изцяло безвреден за деца и домашни любимци.

Ако пък не може да се отървете от мухи, направете следното:

Сложете винен или ябълков оцет в чаша за кафе и затворете чашата с транспарантно стреч фолио от горната страна. Прободете го на няколко места с съчка за зъби и го оставете там, където мухите се появяват най-вече.

 мухоловка с оцет

Ако са доста, направете повече от тези „ мухоловки “ и ги поставете на разнообразни места в дома си. Мухите са привлечени от сладко-киселата миризма, която излъчва оцетът, тъй че влизат в чашите, откъдето не могат да излязат.

А следният съвет ще ви помогне да се отървете от досадните мравки:

Всички знаем какъв брой досадни могат да бъдат мравките и какъв брой главоболия могат да ни причинят, когато решат да атакуван дома и храната ни. Предлагаме ви гениални и евтини трикове, с които ще можете да се сбогувате с този проблем вечно.

КАНЕЛА

Мравките не обичат канела, тъй че незабавно ще избягат от нея. Намерете мястото, откъдето идват мравките, и казусът ще изчезне, когато сложите малко канела на мястото. Ако е належащо, поръсете както от вътрешната, по този начин и от външната страна на перваза.

 канела против мравки

КРАСТАВИЦА

Кората на краставицата е натурален „ репелент “ за мравки. Причината е в натрия, който съдържа краставицата (точно като солта), той е вреден за мравките. Оставете обелката там, където ги видите да излизат или където се събират, и няма да имате повече проблеми.

 обелка краставица

СОДА И ЗАХАР

Последният вид да се сбогуваме с казуса с мравките, изключително в жегите, които ни предстоят, е сода бикарбонат със захар. Смесете ги в еднообразно съответствие и поръсете сместа там, където мравките влизат в къщата.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР