Има различни истории и митове, когато става дума за хранене,

...
Има различни истории и митове, когато става дума за хранене,
Коментари Харесай

Кога трябва да пиете вода – преди, по време или след хранене, отговорът ще изненада всички

Има разнообразни истории и легенди, когато става дума за хранене, само че би могло да се твърди, че най-осведомените и тези, на които трябва да имате доверието да говорят за това, в действителност са диетолозите.

В желанието си да разсее мита за пиенето на вода, диетологът Нада Фогт изясни дали би трябвало да внимавате, когато пиете вода преди, по време или след хранене.

“Идеята е, че водата или течността въздейства върху разреждането на стомашните сокове и по този метод затруднява храносмилането, тъй че не би трябвало да се пие. Но дано го забележим по този начин, да кажем, че ядете салата, т.

е. ядете вода под формата на дъвка, за какво тогава приемането на вода да е проблем, или да кажем, че ядете течна храна, например супа, това също е вода, нали?

Всеки път, когато ядем или пием нещо, приемайки храна в стомаха, нашите стомашни жлези автоматизирано стартират да създават толкоз стомашен сок, колкото е належащо за мелене.

Ако е належащо повече, тези жлези ще създават повече и това е развой, който в действителност работи съвършено, заявява Нада и прибавя:

“Значи главното е, че можете свободно да пиете вода преди хранене, колкото желаете. Преди, по време или след хранене, тъй като няма негативен резултат върху храносмилането. Нещо повече, спомагателният банкет на течности към храненето може да бъде потребен, да речем да ядете по-бавно, да ядете по-внимателно, водата омекотява изпражненията, което може да предотврати запек при тези, които го имат./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР