Има разбиране, но засега няма да има увеличение на заплатите

...
Има разбиране, но засега няма да има увеличение на заплатите
Коментари Харесай

Разбиране - да, повишаване на заплати - не: Полицаи и пожарникари продължават протеста

Има схващане, само че към този момент няма да има нарастване на заплатите с 20% и митингите ще продължат, съобщи ръководителят на НСПС " Огнеборец " Венцислав Станков след втората среща на синдикатите с премиера Кирил Петков в Министерския съвет.

Синдикатите оповестиха също, че протестните дейности ще продължат, само че би трябвало да се разиска под каква форма това ще се случва и по кое време чиновниците ще излязат още веднъж на улицата.

Вдигането на заплатите е обвързано от властта с реформиране на системата, само че те отхвърлили това искане, защото управлението взима това решение, а не редовите чиновници в Министерство на вътрешните работи.

" Въпросът остава провесен, ще се водят договаряния вероятно от средата на годината да бъдат увеличени възнагражденията, с което ние изрично не сме съгласни. Второ, при почналите промени и разбор за активността на Министерство на вътрешните работи и следващи промени, да бъдат включени представители на синдикатите и на МФ ", сподели още Станков.

По думите му високият % инфлацията и изоставането на приходите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи рефлектира отрицателно върху тях.

От идната седмица във вътрешното министерство влиза вицепремиерът Асен Василев дружно с определени от него външни специалисти, които да създадат разбор на ведомството.

Премиерът Кирил Петков е поел ангажимент синдикатите да вземат участие в този разбор и в подготовката на измененията в Министерство на вътрешните работи.

Ако това не се случи до два месеца, министър председателят им споделил, че ще поеме отговорност.

Станков разяснява и опцията пожарната да бъде извадена от Министерство на вътрешните работи и да бъде отделена в обособена организация.

" Премиерът изрази персоналното си мнение, съгласно което към момента е рано да се каже дали тази конструкция е редно да се извади от Министерство на вътрешните работи, или не. Засега диалозите се водят единствено на експертно равнище ", добави още Станков.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че " министър председателят дава някакви очаквания за бъдещето, само че отговори на сегашното персонално аз не чух такива каквито да можем да кажем към хората през днешния ден, в днешния ден, изключително що касае приходите.

Управляващите не излязоха да дадат информация за срещата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР