„Има публична информация, че дейността на Европейската прокуратура по отношение

...
„Има публична информация, че дейността на Европейската прокуратура по отношение
Коментари Харесай

Доц. Христо Христев: Изглежда, че има саботаж в работата на Европейската прокуратура у нас

„ Има обществена информация, че активността на Европейската прокуратура във връзка с България не протича изключително пълноценно по аргументи, свързани главно с нашата страна “.

Това съобщи пред БНР доцент Христо Христев - учител по право на Европейски Съюз в Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски ".

Той напомни забавянето в излъчването на задоволително делегирани европейски прокурори, които да се занимават с тези следствия у нас.

„ От тези 9, които излъчихме, през последните седмици стана обществено притежание, че една не дребна част от тях са повишавани в системата на българската прокуратура и напущат Европейската прокуратура. На мен цялата работа стартира да ми наподобява на проведен бойкот на работата на Европейската прокуратура в България “, посочи преподавателят.

" Когато внезапно се покачват делегираните европейски прокурори до степен да стартира да се усеща кадрова рецесия в тази институция в България, когато групово напущат чиновници, деловодители - не познавам вътрешните връзки в Европейската прокуратура, само че казусът е по-сериозен от връзките сред физическите лица X, Y и Z, които заемат едни длъжности ".

По думите му по този начин по натурален път може да се окаже, че не можем да изпълняваме отговорностите си:

" Това не е единственият конкурс, в който хората с тясна специализация и подготовка и години наред работа в съответната материя, не вземат участие, тъй като не желаят да бъдат омаскарени от метода, по който се организира антиселекция ".

Христев обаче е безапелационен, че казусът ни не е личен:

" Имаме систематичен, систематичен, институционален проблем. За мен е сгрешен моделът на самата Прокуратура ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР