Има прозорец на възможност“ в седмиците след като някой е

...
Има прозорец на възможност“ в седмиците след като някой е
Коментари Харесай

Ранното лечение седмици след ХИВ инфекцията може да помогне за по-добър дългосрочен контрол на вируса, установява проучване

Има „ прозорец на опция “ в седмиците откакто някой е инфектиран с ХИВ, където лекуването може да докара до по-добър надзор по-късно, споделят откривателите.

Лечението на вируса на човешката имунна непълнота (HIV) четири седмици след инфекцията може да направи допустимо управлението на вируса без медикаменти в дълготраен проект, сподели ново изследване.

Откритието затвърждава смисъла на ранното разкриване на ХИВ, съгласно откриватели от френския институт Пастьор, CEA, Inserm, Университета на Париж Сите и Университета на Париж-Сакле.

Лечението на ХИВ се назовава антиретровирусна терапия (АРТ) и може да се приема като хапче или инжекция. Целта е да се понижи вирусният товар на човек до неоткриваемо равнище, тъй че индивидът да няма риск от предаване на ХИВ.

Тази терапия в този момент е толкоз ефикасна, че може изцяло да управлява вируса, като откривателите даже изследват способи за излекувайте го.

Това последно изследване преглежда въ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР