„Има проверка, да. В действителност проверки има много в момента,

...
„Има проверка, да. В действителност проверки има много в момента,
Коментари Харесай

Проверка в община Варна заради сделката за сметопочистването

„ Има инспекция, да. В реалност инспекции има доста сега, всевъзможни. Всеки ден по доста, само че отново споделям няма и драма, тъй като депото е налично, има потенциал за години напред, т.е. за този интервал няма нищо, което да е притеснително от позиция на потенциала на общото ни районно депо”, съобщи кметът Иван Портних.

Договорът с предходната компания, който е бил с деяние 10 години, е изминал на 26 май, само че управляващите в морския град твърдят, че няма проблем с боклука.

Направени са пазарни изследвания, а новата цена за третиран звук боклук е доста по-ниска от тази, която е плащана до момента на компанията реализатор.

Очаква се новият контракт да бъде подписан на следващия ден, а в случай че това не се случи, ще бъде пусната нова социална поръчка.

Няма заплаха градът да затъне в отпадък, защото сега сметта се извозва непосредствено в депото в село Въглен, посочи Портних. По думите му тази процедура обаче не може да продължи дълго, защото има европейски и законови условия за сепариране на отпадъците.

Капацитетът на депото във Въглен е задоволителен за още три години напред, добави кметът на община Аксаково Атанас Стоилов, на чиято територия е сметището. По думите му през този интервал следва да бъде построена и нова клетка.

Управителят на фирмата-собственик на завода за преправка на боклуци в Езерово Емил Дичев изясни за Българска телеграфна агенция, че компанията не се е явила на публичната поръчка, оповестена от община Варна, защото е имало сложени неизпълними условия.

Той посочи, че договарянията за сепариране на боклуците ще бъдат възобновени и на следващия ден ще се организира директно договаряне.

Споразумението, в случай че бъде реализирано, обаче ще бъде в действие до 1 година или до провеждането на избор за реализатор за дейностите по авансово отнасяне на отпадъците.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР