Има процедури, с които работещите в чужбина могат да си

...
Има процедури, с които работещите в чужбина могат да си
Коментари Харесай

Как работещите в чужбина могат да си върнат част от платените данъци

Има процедури, с които работещите в чужбина могат да си върнат, част от платените налози. Това е изцяло легална процедура, с която приблизително хората си връщат към 2055 евро, като в същия миг по никакъв метод не пречи нито на опцията за пенсия в съответната страна, нито за бъдеща работа, оповестява компанията РТ Такс.

Задължително изискване за възобновяване на суми е работещият в чужбина да е бил безупречен в заплащането на налозите си в съответната страна и да е спазил процедурите за подаване на данъчна декларация. Заявление за връщане на налози може да подаде всеки човек персонално, или да се довери на компании за възобновяване на налози, като РТ Такс.

Декларация за връщане на налози може се подаде целогодишно с опцията да се кандидатства и няколко години обратно, само че защото процедурата е обвързана и с данъчната декларация, би трябвало да се съблюдават периодите за попълването и коригирането ѝ във всяка страна.

В страни като Норвегия, при започване на април служащите получават декларация за връщане на налози Skattemelding. Дания също е измежду страните, в които коригирането на данъчната декларация се случва през април и май през системата SKAT. 

 istock istock
Процедурите и разпоредбите в съответните страни са разнообразни, по тази причина експертите в региона постоянно са подготвени да съветват работещите в чужбина и техните фамилии. Безплатният онлайн калкулатор в уеб страницата на РТ Такс оказва помощ за изчисление на примерната сума, от която човек може да се възползва. Компанията възвръща налози от Англия, Норвегия, Холандия, Германия, Ирландия, Дания, Австрия и Съединени американски щати, а първичната консултация е безвъзмездна.

Ако човек получи 100 % от налога, който е внесъл в съответната страна, това значи, че приходът му е бил под облагаемия най-малко.  Дали ще бъде възобновен налог от работа в чужбина, не зависи от продължителността на контракта. Ако човек е работил най-малко 2 седмици и е платил съзнателно налозите си, надплатеното може да бъде възобновено, показват специалистите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР