Има процедура в устава, която изисква представителите на БСП в

...
Има процедура в устава, която изисква представителите на БСП в
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Уставът на БСП е нарушен от тримата служебни министри



" Има процедура в устава, която изисква представителите на Българска социалистическа партия в държавното управление да бъдат с утвърждението на Националния съвет. Нашият управителен орган към този момент един път подходи по този метод, когато Янаки Стоилов като член на Националния съвет беше поканен да взе участие в длъжностен кабинет. Тогава той осведоми управлението на партията и ние взехме решение, с което подкрепихме неговото присъединяване. Нито президента или съответните към този момент служебни министри не осведомиха управлението за получена покана. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на БНР.

По думите му практиката и устава не са спазени, само че е въпрос на преценка дали и какви дейности би трябвало да се подхващат. " Всичко е въпрос на полемика. Все отново, когато има такива дейности евентуално би трябвало да има реакция ", добави социалистът.

Кристиан Вигенин уточни, че самите министри са се дистанцирали от Българска социалистическа партия като не са уведомили партията, че имат планове да вземат участие в служебното държавно управление. " Това не е държавно управление с присъединяване на Българска социалистическа партия. В случая те не съставляват партията и го знаят доста добре ", безапелационен бе той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР