Има прости начини, които потребителите често пренебрегватКогато едно и също

...
Има прости начини, които потребителите често пренебрегватКогато едно и също
Коментари Харесай

Как да предотвратим прегаряне на смартфон екрана

Има елементарни способи, които потребителите постоянно подценяват

Когато едно и също наличие се демонстрира на екрана дълго време, това може да го повреди (снимка: CC0 Public Domain)

Прегарянето на екрана на смарт телефона е събитие, при което на екрана на устройството остават забележими пръстови отпечатъци или изображения от предходно наличие, което е било показвано за дълго време. Това се случва, тъй като пикселите на екрана са износени, заради дълготрайно проявление на едни и същи интерфейсни детайли или изображения.

Прегаряне на екрана може да възникне, когато едно и също наличие се демонстрира на екрана за дълго време – да вземем за пример лога, детайли на интерфейса или статични изображения. Има елементарни способи за попречване или понижаване на риска от прегаряне на екрана, които потребителите постоянно подценяват. Ето какво би трябвало да извършите, с цел да отбраните вашия смарт телефон от прегаряне на екрана:

Променяйте тапети и скрийнсейвъри. Сменяйте тапетите на екрана и скрийнсейвърите постоянно, тъй че пикселите на екрана да не остават в същата настройка.

Превключвайте сред приложения и интерфейси. Опитайте се да употребявате разнообразни приложения и функционалности на вашия смарт телефон, с цел да избегнете непрекъснато проявление на едни и същи детайли на интерфейса.

Настройте екрана да се изключва автоматизирано. Задайте къс интервал от време, преди дисплеят да премине в режим на подготвеност или да се изключи. Това ще предотврати проявлението на статични детайли за дълго време.

Избягвайте оптималната бляскавост на екрана. Намалете яркостта на екрана до комфортно равнище, с цел да намалите износването на пикселите. Между другото, това ще бъде потребно и за вашето зрение.

Използвайте функционалности за попречване на прегаряне. Някои смарт телефони имат функционалности, които реалокират детайли на интерфейса, с цел да предотвратят прегаряне. Активирайте и използвайте тези функционалности, в случай че ги имате.

Периодично изключвайте устройството. Понякога изключвайте смарт телефона си през нощта или правете къси паузи в потреблението му, тъй че дисплеят да си „ почине ”.

Практикувайте интензивно ръководство на екрана. Избягвайте да прекарвате дълги интервали от време на една страница. Превъртайте или променяйте от време на време наличието на екрана, с цел да избегнете проявлението на едно и също нещо прекомерно дълго. Разменяйте уиджети и директни пътища и до момента в който четете книга, да вземем за пример, правете почивки.

Следването на тези рекомендации ще помогне за понижаване на вероятността от прегаряне на екрана на смарт телефона и ще поддържа качеството на екрана за дълго време. Всички стъпки, разказани нагоре, са много елементарни – всеки консуматор ще може да трансформира скрийнсейвъра по-често или да не играе с часове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР