Има проблем със циганите. Те ще станат капсул-детонатор за взривяването

...
Има проблем със циганите. Те ще станат капсул-детонатор за взривяването
Коментари Харесай

БСП депутат: Циганите ще взривят България, както албанците - Югославия

" Има проблем със ромите. Те ще станат капсул-детонатор за взривяването на тази страна, както албанците се трансфораха в капсул-детонатор в Югославия ". Това съобщи от парламентарната естрада Българска социалистическа партия депутатът проф. Иво Христов.

Изказването му бе едно от многото разгорещени в границите на дебата в Народното събрание за отчета по осъществяването на Националната тактика за ромите.

Според Христов преди 25-30 година това малцинство е било интегрирано, само че по-късно ромите се оказали изхвърлени от реформиращата се българска стопанска система. Затова общността им се капсулирала и циганските гета се трансформирали в анклави на престъпност, които заплашват националната ни сигурност.

Христов дефинира пловдивския квартал " Столипиново " като " огнището на ислямския фундаментализъм в България ".

" Не знам дали си давате сметка, че страни се взривяват от вътрешната страна точно с подобен материал ", съобщи Христов.

Остри думи от парламентарната естрада изрече и депутатът от " Атака " Станислав Станилов. Според него ромите били обществени номади, които не давали нищо, а единствено употребили богатствата. Той се разгласи и за наказания и даже репресии по отношение на ромите.

" Репресивното отношение ще бъде потребно. Ако морковът е 20 см, тоягата би трябвало да бъде 2 м. Един ден тези големи групи ще тръгнат да убиват. От бездействие ще творят зло. Ще колят наред. Няма да питат кой е българин, кой турчин. Ние спим ", сподели Станилов.

В последна сметка със 103 гласа „ за ”, 66 – „ срещу ” и 21 – „ въздържал се ”, Народното събрание одобри административния мониторингов отчет за 2016 година по осъществяването на Националната тактика на Република България за консолидиране на ромите (2012-2020).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР