Има проблем с доставките на машините за гласуване за вота

...
Има проблем с доставките на машините за гласуване за вота
Коментари Харесай

Часове преди вота – не всички машини за гласуване са доставени

Има проблем с доставките на машините за гласоподаване за вота за европейски парламент в неделя, стана ясно след изключителна среща сред Централната изборна комисия (ЦИК), Министерство на вътрешните работи и фирмата-доставчик на устройствата – „ Сиела Норма”. По-рано ръководителят на ЦИК Стефка Стоева разгласи, че е получила известие от компанията, че техниците им били „ арестувани” и чакат часове наред, с цел да конфигурират машините по места. Проблемът идва оттова, че авансово формирани графици за доставка са изменени от Министерство на вътрешните работи.

„ Продължават проблемите с полицията. Почти всички техници са " задържани " и чакат. Ще пропадне инсталирането. Това ми пишат, тъй че тук нашите успокоителни диалози по какъв начин всичко е добре, това е известие на моя телефон. Второ известие от Тодоров (шефът на „ Сиела” б.р.), аз в този момент ще помоля да ни пишат писма, както се поддържа връзка, а не да ни пращат известия. Това не е метод на преписка. Ние не си пишем поздравления”, съобщи Стоева, представена от БНР.

Според шефа на националната полиция Христо Терзийски униформените просто изпълнявали анагжиментите си по защита на изборните секции.

„ На доста от местата вашите техници не знаеха, че сутринта като отидат в 6.00 часа и си получат машините, те смятаха, че надали не ще отидат в СИК-овете и изборните места, ще ги инсталират и ще си заминат. Няма по какъв начин да стане при изискване, че не са отворени самите секции”, съобщи той.

„ Този график, за който ние не знаем, никой не ни е уведомил, може би е съвършен. Просто ни тормози това, че до 12, 13, 14, 15 и 16 часа даже, на доста от местата хората би трябвало да седят и да чакат”, сподели в отговор Тодоров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР