Има предвидимост на пазара на лекарствата у нас. Това са

...
Има предвидимост на пазара на лекарствата у нас. Това са
Коментари Харесай

Фармацевт: Ситуацията с лекарствата у нас се стабилизира

Има предвидимост на пазара на медикаментите у нас. Това са наблюденията ми от последната година и половина в пандемия. Това съобщи пред БГНЕС фармацевтът Светослав Крумов, ръководител на контролната комисия на Български фармацевтичен съюз.

„ Общопрактикуващите лекари и въобще лекарите по принцип към този момент работят по по-стандартизирани схеми, набраха опит и това ни разрешава и на нас да предвиждаме какви тъкмо лекарствени артикули ще бъдат нужни за преодоляване на затрудненията по отношение на пандемията. Общо взето нещата се постабилизираха. Можем да предвидим нужните количества, нужните лекарствени артикули. От време на време, несъмнено, се появяват малко дупки и дефицит на медикаменти, само че те могат да бъдат заменяни. Моите наблюдения в общи линии са, че има към този момент някакви отъпкани пътища и по-спокойно, и по-предвидимо става и лекуването, а пък и упованията от резултатите като цяло ”, сподели той.
 От през днешния ден безвъзмездни коронавирус медикаменти. Какво съставляват и по кое време се изписват? От през днешния ден безвъзмездни коронавирус медикаменти. Какво съставляват и по кое време се изписват?
От през днешния ден (17 септември) пациентите с леки и приблизително тежки признаци на ковид, минали през Коронавирус зоните, ще получават безвъзмездни ле...

Тези утъпкани пътища са реализирани мъчно, не крие Светослав Крумов. „ Това е разбираемо, тъй като се сблъскахме с нещо напълно непознато и на всички трябваше време, с цел да може по някакъв метод да се натрупа задоволително информация, да има задоволително наблюдения, задоволително клиничен опит, с цел да се овладее едно такова пандемично разгръщане на заболяване като цяло ”, уточни той.

По отношение на това дали има увеличение на броя на заболелите от ковид на база на продажбата на медикаменти, Крумов счита, че от началото на септември е почнал един пик да пораства, само че сега има мъртвило. „ Има задоволително висока заболеваемост, само че няма внезапно повишение, нито внезапно понижаване сега. По-скоро сме в някакво плато. Това виждаме ние, защото продажбата на лекарствените артикули за преодоляване на страничните последици от пандемията -  антибиотици, антитромботични медикаменти почти върви регулярно, без внезапно търсене или понижаване ”, разяснява Светослав Крумов.

На пазара се следи по-високо търсене на други артикули, свързани с вирусни болести. „ Това е всекидневно, защото след 15 септември, откакто децата потеглиха на учебно заведение почнаха да се обменят други вируси. Това, което се следи сега в Лозен, е огромен скок на ентерорвирусите, съпроводени с повръщания,с разстройства, сезонна хрема и кашлица. Традиционно хората си купуват много проби за ковид, само че множеството от тях се оказват негативни, което ни навежда на мисълта, че по-скоро се разраства различен вид такива бактериални инфекции в Лозен като цяло ”, сподели Крумов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР