Има потвърдени данни за най-малко четирима ранени цивилни в резултат

...
Има потвърдени данни за най-малко четирима ранени цивилни в резултат
Коментари Харесай

В Армения: Четирима ранени цивилни и най-малко 2570 разселени след атаките на Азербайджан - Свят

Има доказани данни за минимум четирима ранени цивилни вследствие на азерските офанзиви против Армения, заяви офисът на омбудсмана в Армения, добавяйки, че продължава задачата си за определяне на всички обстоятелства към офанзивите против арменски градове и села от страна на Азербайджан, заяви „ Арменпрес “.

Според медията 2570 от селищата Сотк, Норабак, Кут, Азат, Айрк, Третук, Кутакаван и Чакатен, Шикахох, Срашен, Неркин Ханд, Агиту, Акнер и Верин Шен са напуснали домовете си и са били разселени. Повечето от тях са дами, деца, възрастни хора, в това число хора с увреждания. Регистрирани са и случаи на целенасочени офанзиви против коли за спешна помощ.

Събрани са обилни доказателства за азербайджанските бомбардировки на гражданска инфраструктура, в това число жилищни домове, информационни и енергийни инфраструктури и други, добавя „ Арменпрес “.

В няколко града, изключително в Сотк и Джермук, азерските бомбардировки са довели до горски пожари на повърхност повече от 9 хектара.
„ Нивото на арменофобия, записано в азербайджанската медийна сфера, в това число от страна на държавни чиновници, е доста рисково и генерира висок риск от военни закононарушения от страна на азербайджанската войска “, споделя офисът на омбудсмана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР