Има потенциал за по-голям пик на COVID-19 от предишната вълна.

...
Има потенциал за по-голям пик на COVID-19 от предишната вълна.
Коментари Харесай

Математици предричат двойно повече хоспитализирани с COVID-19 до две седмици

Има капацитет за по-голям пик на COVID-19 от предходната вълна. До три седмици 14-дневната заболеваемост е допустимо да доближи 800 на 100 000 души. Това предвижда математикът Лъчезар Томов в ефира на Българска национална телевизия.

Рязко нарастване на хората, които ще се нуждаят от болнично лекуване в идващия месец, в случай че ограниченията не се трансформират - демонстрират прогнозите на Петър Велков и Лъчезар Томов.

„ В идващия месец ще се усилят хоспитализациите с близо 3000 души, което е ужасяващо ", разяснява Велков. " Двойно по огромен % хора от новите случаи отиват в интензивно и в хоспитализация при по ниска междинна възраст ", добави Томов.

До две седмици смъртност та може да скочи над два пъти.

" Можем да стигнем смъртност през април, към 16 000 души ще минем, което е към 5-6 000 души нарастване на смъртност та в идващия месец и половина ", предвижда Велков. " До 37 дни моите прогнози сочат сред 250 и 450 умряли дневно според от обстановката, до 21 дни чакаме сред 3 или 6000, това ще се случи, в случай че не се подхваща нищо ", сподели още Томов.

Репродуктивното число сега се движи сред 1,2 и 1,3, което не разрешава да достигнем пик на заболеваемост та, от който да стартираме да слизаме.

" За да стигнеш пикови стойности, ти би трябвало да си взел някакви ограничения, да имаш смяна или в държанието на хората или наложените ограничения, т.е., ние не можем да растем досега, в който не вземем ограничения, а те изискват време ", сподели Велков.

Тепърва съгласно математици те следва да усетим резултата от отварянето на заведенията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР