Има пострадали. Кадри на агенцията показват хора на носилки, жена

...
Има пострадали. Кадри на агенцията показват хора на носилки, жена
Коментари Харесай

Вулкан изригна в Индонезия, има пострадали и стотици евакуирани

Има потърпевши. Кадри на организацията демонстрират хора на носилки, жена с бинтована глава, качена върху гърба на мъж, както и потоци от алена лава, стичаща се по планината и извиващи се облаци от пепел над кратера.

От през вчерашния ден вулканът е изригнал повече от три пъти. След нарасналата интензивност управляващите покачиха равнището на паника до второто най-високо равнище, показват от Индонезийския център за вулканология и понижаване на геоложките рискове (PVMBG).

Ruang is the 50th volcano erupting right now on Earth North Sulawesi, Indonesia
— (@Sprinterfactory)

Изригването на вулкана е провокирано от скорошни трусове на острова. Планината изхвърля рискови и " избухливи горещи облаци " на височина до 1,8 км в небето.  " Трябва да почистим острова, тъй като чакаме, че може да има още изригвания. Никаква активност не е позволена в границите на четири километра от кратера ", показват от центъра за вулканология. 

Wtf Indonesia doing? Volcano
— #NAFOViking (@nafoviking)

На остров Руанг живеят 838 поданици, множеството от които към този момент са евакуирани.

Изригването на вулкана става дни след голямо свлачище на различен индонезийски остров - Сулавеси, породено от проливни дъждове. Спасителни екипи през вчерашния ден откриха телата на 3-годишно момиче и майка му, като преди този момент управляващите оповестиха за 20 жертви. 

Изригването на вулкана става дни след голямо свлачище на различен индонезийски остров – Сулавеси, лишило живота на над 20 души
Снимка: БТА/АП via National Search and Rescue Agency

В събота свлачището затрупа четири къщи в село Южно Макале в окръг Тана Тораджа на провинция Южно Сулавеси, разгласи началникът на локалната полиция Гунарди Мунду, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция. По думите му в една от къщите е имало фамилно събиране, когато свлачището се е активизирало.

Десетки бойци, служители на реда и доброволци се включиха в издирването. Рано сутринта в неделя спасителите съумяха да извадят живи двама потърпевши, в това число 8-годишно момиче, които бяха откарани в болница. Сезонните дъждове са причина за чести свлачища и наводнения в Индонезия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР