Има поредица от грешки, които са допуснати в район, за

...
Има поредица от грешки, които са допуснати в район, за
Коментари Харесай

Борислав Сандов съзря редица грешки, довели до потопа по Южното Черноморие

Има поредност от неточности, които са позволени в регион, за който е открито, че е с висок риск от наводнения . Това съобщи пред БНР някогашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов, във връзка.

Той отдаде бедствието сполетяло Царево и други обитаеми места на климатичните промени, както и на човешкото деяние или безучастие. По думите му контролни институции не са установили избрани пропуски. Други проблеми съгласно него са неправилните дейности по работата на терен, устройството на територията и политиките, свързани с горското стопанство и с ръководството на речните корита, както и с несъобразяване с ограниченията, заложени в Плана за ръководство на опасности от наводнения.

Според някогашният екоминистър след няколко дни ще забравим за наводненията - до идващия път, когато ни се случат. Той даде образец с наводненията в Карловско от преди година, като посочи, че нещата не са се трансформирали. Сандов бе безапелационен, че ние не се учим от грешките си.

Той изрази вяра да бъде открито какви инспекции са правили Басейнова дирекция, Регионалната ревизия по околна среда и Държавният строителен надзор.

Трябва да мислим повече за основани на природата решения. Важно е да имаме и верни дейности преди да настъпи събитието, свързани с ранното предизвестие и образуване на щабове, сподели още Борислав Сандов.
 Денков рапортува пред депутатите за вредите от потопа по Южното Черноморие Обновена
Денков рапортува пред депутатите за вредите от потопа по Южното Черноморие

Държавата не е реагирала късно на трагедията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР