Има поне двадесет различни заболявания, при които може да се

...
Има поне двадесет различни заболявания, при които може да се
Коментари Харесай

Йодна решетка: Невероятните целебни свойства на простите линии

 Има най-малко двадесет разнообразни болести, при които може да се облекчи положението, като се употребява йодна решетка. Малко флаконче с йод нормално се намира във всяка домашна аптечка – никой в ​​ежедневието не е застрахован от рани и порязвания, които изискват бърза антисептична обработка.

Още през 19 век лекарите откриват, че когато влиза в контакт с кожата, йодният разтвор е в положение да работи като мощно противовъзпалително средство.

Как да си създадем йодна решетка? На кожата се ползва йодна решетка благодарение на памучните козметични пръчици – същите, които нормално се употребяват за разчистване на ушите. Такава пръчка би трябвало да се потопи в 5% йоден разтвор и да се начертае върху тялото решетка от отвесни и хоризонтални линии.

Размерът на „ клетките “ на идеалната йодна мрежа нормално е към 1 квадратен сантиметър. Прониквайки през кожата в мускулната тъкан и кръвоносните съдове, йодът има гибелен резултат върху патогените. Тайната на решетката се крие във обстоятелството, че с помощта на „ клетките “ с избран размер, групи бактерии се оказват разделени  една от друга и бързо умират. Йодът съвършено се оправя   тъкмо се тези бактерии, които проникват в тялото през кожните пори.

Йодна мрежа при дефицит на йод в организма

Според статистиката съвсем една трета от популацията на света страда от липса на йод в организма, което предизвиква патологии на щитовидната жлеза, а за бременни дами може да докара до раждането на деца с физически и душевен увреждания.

За да определите дали в организма ви има задоволително йод от храната, не е належащо да си вършиме проучване – просто си направете йодна решетка. Най-добре е да се сложи отвътре на бедрото. Ако след три часа не е останала и най-малка диря от нея, незабавно би трябвало да идете при лекаря си и да го помолите да ви предпише най-ефективните медикаменти за лекуване на йоден недостиг.

Ако йодът изчезне от кожата за 6-8 часа, това значи, че има дребни проблеми с приема на йод, само че те могат да бъдат решени, като включите в ежедневната си диета морска риба, морски блага, морски водорасли и други храни, богати на този детайл. При изцяло здрави хора, на които не им липсва йод, следите от решетката изчезват чак след един ден.

Как да си създадем йодна решетка при кашлица? Каквито и да са аргументите за сухата кашлица, йодната мрежа ще помогне да се отстрани възпалителният развой в самото начало. Прониквайки в кожата и кръвоносните съдове, йодът оказва помощ за увеличение на кръвообращението, само че се предлага да се прави такава мрежа, единствено когато телесната температура не надвишава 38 градуса. И по този начин, по какъв начин да се излекува суха кашлица благодарение на домашна йодна терапия?

Мрежата се ползва или върху гърлото (при ангина) или върху гърдите (при бронхити). При някои хора кожата по тези елементи на тялото е изключително сензитивна. Следователно за начало можете да поставите единствено един дребен щрих. Ако в границите на 10-15 минути няма парене, сърбеж, дискомфорт, тогава можете да започнете да рисувате цялостна мрежа. При кашлица мрежата върху гърлото се нанася два пъти дневно – заран и вечер.

С какво е потребна йодната мрежа при простуда и хрема? За тези, които търсят способи за бързо изцеление на хрема, йодната решетка ще бъде доста комфортно решение. В този случай се ползва с доста тънки и акуратни линии върху основата на носа и върху ноздрите. Препоръчително е да действате внимателно, защото по лицето, както и по шията има огромен риск от изгаряне от йод: кожата се зачервява.

При простуда има смисъл да нарисувате мрежата върху ходилата на краката и мускулите на прасеца.

Йодна мрежа при контузии, довели до посиняване на кожата

Ако не знаете по какъв начин да премахнете синина, тогава тази универсална йодна решетка ще ви помогне още веднъж. Само че не би трябвало да се употребява в първите часове след наблягане: целесъобразно е да я извършите ден по-късно. Защото даже лека контузия нормално се съпровожда от оток на тъканите и дразнещият резултат на йода никога няма да способства за прекосяването и. Компетентният метод е първо да действате върху натъртеното място със мраз – парче лед, увито в плат. И чак на идващия ден да се стартира лекуване с йод.

Йодна мрежа по време на бременност

На дамите, които се готвят да станат майки, се предлага да употребяват йодни мрежи, с цел да запълнят недостига от йод в организма.

Което също така ще помогне за справяне с признаците на елементарната простуда – в действителност бременните дами би трябвало да бъдат изключително бдителни при избора на подготвени фармакологични препарати, а йодът се смята за екологично безвредно и чисто лекарство.

Важно е единствено да не прекалявате със самолечението и постоянно да се консултирате с вашия доктор.

източник: cluber

Вълшебната точка Юн-цюан – вашият бранител против старостта, умората и заболяванията!

 

Има една мъдра източна сентенция, която гласи: „ Направете 100 крачки след хранене – и ще живеете 100 години “. В античен Китай са правили прилика сред краката и корените на дърветата.…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР