Има политически натиск към един независим орган, какъвто е Дирекцията

...
Има политически натиск към един независим орган, какъвто е Дирекцията
Коментари Харесай

Николай Нанков: Има политически натиск към ДНСК, използва се като бухалка от реваншисти

Има политически напън към един самостоятелен орган, какъвто е Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК). Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Николай Нанков от ГЕРБ-СДС по отношение на митинга на поданици от село Пролеша поради санкциите им, насъбрани от камери на тол системата. Недоволните поданици на селото стачкуваха при започване на месеца пред Агенция " Пътна инфраструктура ", защото са били излъгани, че могат да пътуват без винетки и в границите на две години са натрупали големи санкции. 

 

Нанков сподели, че е видял едно писмо, което са " размахвали жителите по време на митинга ", което е било издадено от ДНСК на 6 януари. Той уточни, че това е документ с погрешно наличие и изясни, че единствено пет дни по-късно, откакто от ГЕРБ са поискали документите от ДНСК, незабавно са издали ново писмо, в което показват, че камерите са законни, че има издадено строително позволение още през 2015 година и през 2019 година това позволение е презаверено.

 

" ДНСК се употребява като бухалка от едни политически реваншисти за компрометиране на всичко, което е построено и направено от предходното ръководство. За страдание, това са обстоятелствата ", сподели Нанков.

Той дефинира протичащото се като груба политическа интервенция в работата на един самостоятелен орган, какъвто е ДНСК, и демонстрация на политически напън от страна на служебния министър на районното развиване арх. Иван Шишков.

 

Хората остават с усещане, че тази камера е нелегално построена. В някои медии чета, че тези камери са противозаконни. Това се употребява от Института за пътна сигурност, който през вчерашния ден излезе с позиция, че ще съди страната за десетки хиляди каузи за непозволено наложени наказания, разяснява Нанков. 

 

Нанков сподели, че е уверен, че това е направено за политически напън. Внушенията, които вършат, операциите са недостойни и безобразни, добави той. 

 

Николай Нанков даде изпратените писма до кмета на община Божурище, към която община, е и въпросното село.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР