Има политически факти. Излезе партията, която държеше мандата, каза -

...
Има политически факти. Излезе партията, която държеше мандата, каза -
Коментари Харесай

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи. Белята е сторена

" Има политически обстоятелства. Излезе партията, която държеше мандата, сподели - ние няма да го осъществяваме. После споделиха, че няма да преговарят за втори и трети мандат. Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи. "

Това сподели пред бТВ евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев. Така той разяснява неуспеха на договарянията към ротацията на държавното управление.

Кънев разяснява и допустимо ли е да има конституционна рецесия около измененията в главния закон, свързани със служебното държавното управление. Според него ще се откри вид.

" Възможно е да се основат медийни драми, те ще са умишлени ", съобщи Кънев.

И добави, че сегашният парламентарен механизъм е по-добър, тъй като предходният е водел до свръхконцентрация на власт.

Според Кънев актуалната политическа обстановка е " вреда, която си нанасяме като общество " и би трябвало " да се върнем на релсите на едвам започнатите промени и икономическа политика ".

" Тежка самопричинена рецесия! Причинена от политиците. Българското общество не желаеше избори. Няма никаква гаранция, че ще има болшинство за промени. Българските жители ще създадат своя избор дали желаят обществото да се движи напред.

Логиката на партия ГЕРБ е нежеланието да се върви ускорено по пътя на промените в правосъдната система и бранш " Сигурност ". Българските жители ще кажат дали желаят това прекъсване или желаят ускорение. Дали ще гласуваме по-масово и в каква посока ще гласуваме ", сподели още Кънев.

И добави:

" Много нелепости се изговориха тия дни. Предупреждавах, че това е една доста рискова обстановка. Рисковете са доста и доста съществени.

Белята е сторена, би трябвало да пресрещаме рисковете. Да мислим по какъв метод да се оправим с избрани национални задания, които изискват работещо парламентано болшинство и държавно управление ".

Кънев посочи, че е хубаво че ще има парламент, само че означи, че той ще работи в избирателен режим.

" Това държавно управление, колкото и да беше мъчно, беше едно вярно решение. Гарантираше националната сигурност на страната, принадлежността ни към ЕС и НАТО. Сега сме в обстановка на безвласите ", сподели Кънев.

И добави, че стопанската система също има потребност от нормативна поддръжка. Според него при държавното управление на Николай Денков тя е била " отърсена от корупционен напън, може би заради жестокото дебнене на сътрудниците ".

" Купища законодателни решения се отсрочват за неопределен срок. Някакви дребни крачки се правеха, всичко това стопира за неопределен срок ", съобщи Кънев.

И подсети, че след 9 юни Европа ще взема решение накъде ще върви в идващите 5 години. А България няма да може да взе участие интензивно в този спор, тъй като ще се намира " във вихъра на хаоса ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР