Има по-голям брой охранители на НСО при премиера, при депутата

...
Има по-голям брой охранители на НСО при премиера, при депутата
Коментари Харесай

Ген. Владимиров: НСО не трябва да охранява Пеевски и Доган - единият не ходи на работа, а другият е почетен председател

Има по-голям брой охранители на НСО при премиера, при депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и при Ахмед Доган. Нямат право на такава защита, тъй като единият не върви на работа, а другият е почетен ръководител. Обвиненият в присъединяване в поръчков ликвидиране чиновник преди този момент е работил в престъпна полиция, само че никой не попита от къде е пристигнал в НСО.
Това сподели в пледавате " 120 минути " по бТВ някогашният шеф на НСО ген. Димитър Владимиров, който първо разяснява абсурдът със фотосите от спалнята на премиера.

" Участието на хора от НСО в фотосите от спалнята на премиера Бойко Борисов е невероятно. Има обектова защита, която охранява къщата извън. Охраната не се движи в пространството, което се приема като персонално на премиера и въобще на хората, които се охраняват. Никой не можед да тръгне и да отиде там без да знаят другите хора.

13 години съм бил шеф на тази работа и доста добре знам, че това нещо не може да бъде позволено. В персоналното пространство се канят близки, родственици и дами. Тези хора могат да бъдат регистрирани или да не бъдат регистрирани, в случай че това изиска охраняваното лице. Това се отнася в това число и за поканени дами. "

Толкова години минаха и до в този момент информация от НСО не е излизала. Сега се спекулира, че се изнася информация от защитата на президента и на премиера.

Относно обвиняването към чиновник на службата, че е поръчал убийстовто на Станак Марангозова ген. Владимиро завяи " Във всяко стадо има мърша " и добави:

" Трябва да се удостовери обвиняването, тъй като той е от техническите служби и може да взел участие в следенето. Никой не се концентрира върху информацията от къде е пристигнал този човек в НСО. Всичката мръсотия се хвърли върху НСО, само че никой не ревизира от къде е този човек. Той е бил в престъпна полиция в Министерство на вътрешните работи. Първо е бил обектова защита, по-късно поради уменията си е трансфериран в друго звено. ", разкри генералът.

По думите му обществото мъчно би получило тази иноформация от Службата сега, тъй като тя се крие зад гриф „ строго секретно “, медиите също не научават нужната информация. Сега медиите адресирам писма и им се дава отговор, че нещата са секретни. Но хората не виждат какво прави НСО ", сподели още дългогодишния началник на държавните охранители.

Ген. Владимиров разкри още нещо: " Това не е секретна работа, вижда се кой с какъв брой индивида се охранява. При президента е един естествен брой от чиновници, който е най-благоприятен. При другите обаче, се усилва на по 6-7 индивида на промяна, а с това се бърка в джоба на данакопладците, което не е хубаво. Такова нарастване има при премиера, при депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и при Ахмед Доган. Нямат право на такава защита, тъй като единия не върви на работа, а другия е почетен ръководител. Не желая да жегвам хората, само че това е по този начин, могат да имат частна защита. "

Относно измененията в закона за Министерство на вътрешните работи свързани с НСО генералът бе безапелационен, че това което са приели депутатите е неприлично и погрешно. По думите му за четворката, която се охранява, в нито една страна с развита народна власт не се охраняват хора от две разнообразни ведомства. " НСО е основана на 90% въз основа на немската работа за защита, и в предишното имаше авторитет. ", добави Владимиров.

Ген. Владимиров разяснява и отхвърли на основния прокурор Иван Гешев от услугите на НСО и сега се охранява от службата за защита на свидетили.

" Нщата са по-сериозни, при него трябват експерти. От НСО привлякоха 35 индивида, това изтече по медиите. Прокурорите извършват отговорности, които засягат доста ползи и защитата им е нужна, само че това което се случвие, е че хората бяха недоволони от ръководстовто и напуснаха и в този момент занапред се структурира звеното за защита. Интригите са доста. Едното е недоволството от управлението, а другото е, че им оферират с по 600-700 лв. са по-високи заплатите. Това е междуведомствена конкуренция. ", разкри специалистът и нещата от кухнята на тези служби.

Той обърна внимание и на още едно обвързване на НСО, което съгласно него не е обикновено да съществува - 4 години след привършване на мандата на охранявати лица службата е задължена да ги обслужва транспортно. " С най-хубави усеща съм и към Цецка Цачева и към Димитър Главчев, само че този ангажимент към тях като някогашни ръководители на Народното събрание е допусимо. ", сподели още той.

В края на диалога генералът настоя да направи конкретизиране по молба на чиновници на НСО. " Помолиха ме да предупредя медиите, че напоследък са се навъдили хора, които не са никакви генерали и не са били ръководители на НСО, а по малките екрани ги изписват по този начин ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР